Παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή αιχμές του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη για τα πεπραγμένα του ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. 

Ο κ. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ενώ απέρριψε κατηγορίες ότι δεν δέχθηκε να δει επιχειρηματίες κατά τη θητεία του. «Εγώ στήριξα αυτούς που πραγματικά λειτουργούν παραγωγικά στη χώρα και πουλάν με όρους αγοράς στη χώρα. Και αυτούς που στήριξα σε αυτή τη βάση ήταν οι μεγάλες, ενεργοβόρες μεταλλουργικές βιομηχανίες της χώρας που ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου μου, βιομηχανίες που συνεθλίβησαν από το τραπεζικό κεφάλαιο και τις μεγάλες αλυσίδες» είπε και συνέχισε: 

Τα εργοστάσια Ζάχαρης. Όταν ανέλαβα ήταν κλειστά τα εργοστάσια και κατάφερα να στηρίξω αυτή τη βιομηχανία και καταγγελλόμουν από διάφορους διαπλεκόμενους ότι κάνω έμμεση επιδότηση της ΕΒΖ και παραβιάζω τους ευρωπαϊκούς κανόνες. 

Επίσης είπε πως στήριξε τη ΔΕΗ, ώστε να «σταθεί και να προσφέρει ενέργεια με εθνικούς όρους», και αναφέρθηκε στη συμφωνία για τον φυσικό αγωγό αερίου. «Ένα έργο καθαρό, μία συμφωνία σημαντική που θα αναβάθμιζε τη χώρα», είπε. 

Απαντώντας, ο κ. Κοττάκης σημείωσε πως ο απερχόμενος υπουργός δεν είχε απόδοση στις σχέσεις του με την ελεύθερη αγορά, με τον κ. Λαφαζάνη να τονίζει «εννοείτε τη διαπλοκή;»

Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος, με τον κ. Κοττάκη ρωτάει τον πρώην υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης:

Πήγατε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ; Όχι γιατί τη θεωρείτε ενδεχομένως κατάρα.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «υπάρχουν διαπλεκόμενοι αεριτζίδες, το κεφάλαιο το μιζαδόρικο που μπαίνει χωρίς καμία τεχνολογική βάση για να απομυζά τους πόρους από τον λαό», με τον κ. Κοττάκη να τονίζει: 

Σας ζητούσαν επιχειρηματίες που ήθελαν να απορροφήσουν ΕΣΠΑ, για να φτιάξουν δρόμους και σας έψαχναν και δεν σας έβρισκα. Σταμάτησαν τα εργοτάξια και δεν σας έβρισκαν, μην κλείσουν τα εργοστάσια και απολυθούν οι εργαζόμενοι. Αλλά εκείνη την περίοδο είχατε στο νου σας το σχέδιο της δραχμής, το κόψιμο του χρήματος προηγούνταν τότε, όχι η ελεύθερη οικονομία. Είπατε τίποτα τίποτα για τη δραχμή; 

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε λέγοντας πως «απόντος μου δεν θα με συκοφαντείτε, σταματήστε να πετάτε λάσπη, να κάνετε προσωπικές επιθέσεις σε βάρος μου. Ο ελληνικός λαός ξέρει την προσπάθεια μου, ξέρει τι προσπάθησα να κάνω».