Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διορθωτικές κινήσεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετά τον ντόρο που σήκωσε το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Κουμουνδούρου εισηγήθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση την αναστολή του μέτρου. Το πρώτο αυτογκόλ μπήκε στην αρχή της προεκλογικής μάχης και για αυτό και επιχειρείται η στροφή και η μεταβίβαση της ευθύνης στους δανειστές. 

Πρόκειται για μέτρο το οποίο περιλαμβάνεται μεν στην συμφωνία, ωστόσο από την στιγμή που η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν επιμένει στην εφαρμογή του ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να το αποσύρει και συγχρόνως να εκθέσει πολιτικά την Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για υποκρισία. 

Για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι το μέτρο ψηφίστηκε στο πλαίσιο υπογραφής της συμφωνίας ωστόσο υπενθυμίζει ότι η Συγγρού που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ψήφισε συγχρόνως χωρίς να διαμαρτυρηθεί τότε για την προσθήκη του στην συμφωνία . Επομένως, λένε στην Κουμουνδούρου, κάνουν τώρα "τζάμπα μαγκιές". 

Σε σύσκεψη που έγινε στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να προταθεί η αναστολή του μέτρου και μάλιστα αργά το βράδυ επισήμως ανακοινώθηκε ότι μόλις ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει την νέα του κυβέρνηση θα καταργήσει το μέτρο για την επιβολή του ΦΠΑ, ύψους 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν το επόμενο "ατόπημα" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πιστεύουν ότι η λέξη "αυτοφωράκιας" που χρησιμοποίησε χθες ο αρχηγός της ΝΔ για να αιτιολογήσει το σχέδιο απόδρασης του Αλέξη Τσίπρα θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Συγγρού. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν τις αντιφάσεις του προεκλογικού λόγου του "υπηρεσιακού" όπως τον χαρακτηρίζουν, αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και λένε: Από την μία κατηγορεί τον Τσίπρα ότι προσπαθεί να κλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και από την άλλη υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να αποδράσει γιατί έχει κουραστεί και δεν θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο.  

Όπως και να' χει η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στο μότο περί "παλαιού πολιτικού κατεστημένου" το οποίο αξιοποίησε με παραλλαγή χθες κάνοντας λόγο για "αναπαλαίωση" της ΝΔ με αφορμή την φιέστα μπροστά στα παλιά κομματικά της γραφεία στην Ρηγίλλης. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε μία προσπάθεια να αντικρούσει την επιχειρηματολογία της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας είπε για πρώτη φορά δημοσίως ότι τον έριξαν οι δικοί του διαπιστώνοντας ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης που καλλιεργούσε η δεξιά ήρθε να το υλοποιήσει μία ομάδα 30 αριστερών βουλευτών.