Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Σαν να έχουν αναλάβει ρόλους σε αυτή την εκλογική κούρσα πορεύονται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Από τη μία ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «αστός», δηλώνοντας ενοχλημένος για τους τόνους και τις φράσεις του κ. Μεϊμαράκη, με τελευταία αυτή για τον «αυτοφωράκια», από την άλλη ένας πολιτικός γέννημα – θρέμμα της αστικής – συντηρητικής παράταξης και από πολιτική οικογένεια, μοιάζει πλήρως απελευθερωμένος να εκφράζεται με αυθεντικά λαϊκό τρόπο! 

Οι κόντρα – ρόλοι αυτοί μοιάζουν να κυριαρχούν στις θέσεις των δύο διεκδικητών και θα χαρακτηρίσουν, προφανώς, και τη μεταξύ τους τηλεμαχία. 

Στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας και, κυρίως, στη στενή ομάδα των στελεχών γύρω από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σχετικά με τη διαχείριση του προφίλ του. Το εσωτερικό στοίχημα στο επιτελείο του Προέδρου της Ν.Δ. δεν είναι άλλο από το... ποσοστό επί του κειμένου πχ ομιλίας που έχει γραφεί το οποίο θα τηρήσει ο κ. Μεϊμαράκης εκφωνώντας την! 

Με αυτό ως δεδομένο, και καθώς η μάλλον αυστηρή και ενίοτε διδακτικού χαρακτήρα προσέγγιση της προηγούμενης περιόδου είχε αφήσει βαριά κληρονομιά, στην ομάδα Μεϊμαράκη αποφασίστηκε αντί να επιχειρήσει να κρύψει αυτό που είναι, να το αναδείξει!

Έτσι, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται εξαιρετικά άνετος στις δημόσιες συνεντεύξεις του, συχνά στα όρια του να φέρει σε αμηχανία τους πιο αστούς – μετριοπαθείς εκ των ακροατών του. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επιδιώκει, και μέσω αυτής της αμεσότητας, να οικοδομήσει εικόνα ειλικρίνειας και αυθεντικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στο Μέγκα, ο κ. Μεϊμαράκης όταν ερωτήθηκε για τους χαρακτηρισμούς «ψευτράκος και πονηρούλης» που είπε για τον κ. Τσίπρα, απάντησε ότι «μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα».

«Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι «όπως γουστάρει».

Μένει να φανεί εάν, τελικά, θα «γουστάρουν» και οι ψηφοφόροι.