Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς    

Διπλό στόχο είχε η πρώτη προεκλογικη ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Αθήνα, μπροστά απο το φωτισμένο νεοκλασικό της Ρηγίλλης που άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετα απο 4 χρόνια. Η επιστροφή στην ιστορική βαση της ΝΔ απευθύνονταν τόσο στους παραδοσιακούς σταθερούς ψηφοφόρους, όσο και στους πολίτες που είτε επέλεξαν την αποχή είτε την ψήφο διαμαρτυρίας αλλά επιθυμούν σταθερότητα στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η ομιλία μπροστά στο ιστορικό κτίριο στον αριθμό 18, με παρόντες τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κωστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πολλά κορυφαία στελέχη και απλά μέλη που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, εκτός από το να συμβολίσει την επιστροφή στις ρίζες και το νέο ξεκίνημα, έστειλε το μήνυμα, ότι η ΝΔ, μπορεί να συνενώσει τις πολιτικές δυνάμεις και τη χώρα, όταν οι άλλοι επιλέγουν τον διχασμό.

"Το κτίριο αυτό είιναι τόπος σύζευξης γενεών, πολιτικών, ιδεών" ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος ζήτησε την ψήφο των πολιτων για σταθερή κυβερνηση, κυβέρνηση τετραετίας, που θα επιτρέψει μακροχρόνιο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών σε βάθος χρόνου στη χώρα. "Δεν μπορεί καθε τρεις και λίγο να πηγαίνουμε σε εκλογές. Σε 6 χρόνια αλλάξαμε 7 πρωθυπουργούς", είπε.

Σε αυτή τη λογική, ο προεδρος της ΝΔ, επιχειρεί να ακυρώσει τις αιτιάσεις Τσίπρα περί παλιού και νέου. "Εμείς το παλιό και το νέο θέλουμε να συμπορεύεται, δεν θέλουμε να διχάσουμε γενιές. Είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα μπρος" σημείωσε χώρις μάλιστα να κάνει καμιά ονομαστική αναφορά στον παραιτηθεντα πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, καθώς όπως έλεγαν στο newpost.gr οι συνεργάτες του, επέλεξε να στείλει μόνο θετικά μηνύματα. 

"Άμεσος στόχος μας μετα τις εκλογες, ειναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που γκρέμισε η προηγούμενη κυβερνηση, για αυτο δεν θα αναφέρω ούτε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, μόνο θα αναφερθώ στο τι θα κανει η ΝΔ", σημειωσε ο κ. Μεϊμαράκης, που προανήγγειλε οτι θα διεκδικήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ και τους υπόλοιπους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οπως ανακοίνωσε όμως ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και την επόμενη εβδομάδα είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για τα ζητήματα αυτά, τελικά θα αναβάλει το ταξίδι του στο Στρασβουργο, λόγω του debate με τον κ. Τσίπρα. "Επειδή με διαφορά κόλπα προσπαθούν να αποφύγουν το debate, αναβάλουμε ταξίδι στην Ευρώπη, γιατι οι πολίτες πρεπει να ξέρουν πως θα πάνε να ψηφίσουν", σημειωσε κλεινοντας με μια φραςη που θα χρησιμοποιεί μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου: "Καμια ψήφος χαμένη, καμια ψήφος διαμαρτυρίας. Ελάτε μαζί μας να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι της ανάπτυξης".