Για τον Αλέξη Τσίπρα, τον «πρώην λαμπερό επαναστάτη, που τώρα βλέπει τους συντρόφους του να αποχωρούν» μιλά σήμερα με άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στο οποίο τονίζει πλέον έχουν μειωθεί κατά πολύ οι πιθανότητές του για επανεκλογή. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την είσοδό του στην προεκλογική εκστρατεία και θέλει να κανει τους Έλληνεες να ξεχάσουν το χάος των επτά μηνών της κυβέρνησής του. Ωστόσο, έχει φύγει η λάμψη και η αίγλη του επαναστάτη και αυτό μειώνει πολύ τις πιθανότητές του για επανεκλογή. 

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα αναφέρεται αντικρουόμενα στην χθεσινή παρουσία του στην Κρήτη :

Ο Τσίπρας ακτινοβολεί, δίνει φιλιά αριστερά και δεξιά στα μάγουλα των οπαδών του που τον περιμένουν. Ο 41χρονος τέως πρωθυπουργός είναι σε μεγάλα κέφια. Όταν όμως μιλά για το πρόγραμμα των πιστωτών, τότε έρχονται ρυτίδες στο μέτωπό του. 

Το σύνθημα είναι «να μην κοτάμε πίσω». Να μην σκεφτόμαστε την νύχτα της 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, όταν το δίλημμα ηταν λιτότητα ή Grexit και ο Τσίπρας επέλεξε την λιτότητα. «Μόνο μπροστά» λένε τώρα οι εκλογικές αφίσες του κόμματος. 

Οι συντηρητικοί είχαν τη ίδια ιδέα: «Εμείς πάμε μπροστά». Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα δούμε ποιος τελικά θα πάει με ποιον. 

Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για αυτοδυναμία, αλλά πιθανότητα συνέχισης του συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να υποτιμάται. 

Οι 'Ελληνες έχουν πειστεί πια πως είναι όλοι το ίδιο. Αλλά ο Τσίπρας είπε ότι «δεν είμαστε όλοι ίσοι. Δεν ήταν γιος βουλευτή ή εφοπλιστή. Έχει κάνει μόνο πολιτική από τα γυμνασιακά του χρόνια Δεν έχει πίστω του ιστορίες διαφθοράς». 

Το άρθρο τονίζει επίσης:

Για πολλούς Έλληνες ο Τσίπρας πραμένει το ωραίο αγόρι που τουλάχιστον πολέμησε στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ωστόσο, το κόστος από την υπογραφή του προγράμματος είναι πολύ μεγάλο. Το 1/4 του κόμματος έχει αποχωρήσεις. Το ίδιο έκανε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για την αποχώρηση των στενών συνεργατών του: Η αριστερή πλατφόρμα αποκόπηκε και έκανε την Λαϊκή Ενότητα, εκεί όπου ενετάχθη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Το άρθρο καταλήγει:

Οι αντίπαλοι του Τσίπρα δεν έχουν πολλά να προσφέρουν εκτός από Grexit ή έναν συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο το φιλελεύθερο Ποτάμι όσο και η συντηρητική Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος, μάλιστα, της ΝΔ από την ομιλία του είπε ότι θέλει να ξανασυζητήσει με τους δανειστές σχετικά με την δανειακή σύμβαση...