current views are: 4

2 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:39

ΝΔ: Σύγχυση και ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απίστευτη σύγχυση και καταφεύγει σε ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ό,τι αφορά την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δημοσίευση 10:39’
αρθρο-newpost

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απίστευτη σύγχυση και καταφεύγει σε ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ό,τι αφορά την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απίστευτη σύγχυση και καταφεύγει σε ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ό,τι αφορά την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Όπως τονίζουν πηγές της Ρηγίλλης, στο Πρόγραμμα που μόλις κατέθεσε υποστηρίζει ότι «η επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα» και «έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει ότι «η αναστολή του μέτρου είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά».

Τα σχόλια περιττεύουν… Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών». Το αντίθετο προκύπτει από την επιστολή της Κομισιόν. Η χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε. Ψεύδονται.

Όπως σημειώνεται, η Νέα Δημοκρατία, από την ψήφιση του Μνημονίου όταν και ετέθη η διάταξη με τις προϋποθέσεις υπαγωγής και εξαίρεσης στην επιβολή της έμμεσης φορολογίας, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο μέτρο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκης είχε αναφέρει, στη Βουλή, ότι «απορώ πώς δεχθήκατε, κύριε Πρωθυπουργέ, το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία. Όχι μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και στα ΙΕΚ και σε όλα. Ξέρω ότι έχετε ιδεοληψία με ό,τι ιδιωτικό ακούτε, αλλά τόσο πολύ; Υπάρχει Κοινοτική Οδηγία, η οποία δεν επιτρέπει ΦΠΑ στην παιδεία. Γιατί το δεχθήκατε; Γιατί δεν τους λέτε ότι «εδώ παραβιάζετε Κοινοτική Οδηγία!» Γιατί το κάνατε αυτό;» (Πρακτικά Βουλής, 14.08.2015)

Η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε μεθοδικά και συντονισμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε το μέτρο, το υποστήριξε και σήμερα το «αποτάσσει». Όμως, ο Ελληνικός λαός και τα νοικοκυριά έμαθαν ποιός τους εμπαίζει και ποιος μπορεί συνετά και αποτελεσματικά να διαχειριστεί την οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί. Η ΝΔ μπορεί.

 


σχετικα αρθρα