current views are: 3

2 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:48

Στρατούλης: Το νέο ασφαλιστικό έχει περικοπές 2 δισ. ευρώ ετησίως

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η επιτροπή που ορίστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Στρατούλης. 

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η επιτροπή που ορίστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Στρατούλης. 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η επιτροπή που ορίστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Στρατούλης

 «Η “Επιτροπή Σοφών“ χαρτί περιτυλίγματος της νέας μνημονιακής κατεδάφισης των συντάξεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουελυτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας και τονίζει: 

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιεί την λεγόμενη «Επιτροπή Σοφών», που η ίδια συγκρότησε, ως πολυτελές χαρτί περιτυλίγματος προκειμένου να συγκαλύψει τη μνημονιακή της δέσμευση για νέα κατεδάφιση και σφαγιασμό των συντάξεων.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που προτείνει η λεγόμενη «Επιτροπή Σοφών», αποτελούν πιστό αντίγραφο των επιταγών του 3ου μνημονίου για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων και εξαφάνιση επικουρικών συντάξεων, για κατεδάφιση των κατωτάτων συντάξεων, για νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας με κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, το οποίο μέχρι τώρα έδινε ανάσα ζωής στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Με τα μέτρα αυτά θα αφαιρεθούν 2 δισ. ευρώ ετησίως από τα εναπομείναντα, από τη μνημονιακή λεηλασία, πενιχρά εισοδήματα των συνταξιούχων, που οδηγούνται στον κοινωνικό καιάδα. Ήδη πριν λίγες μέρες εφαρμόστηκε η πρώτη δόση τους με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που αφαίρεσε από τα εισοδήματα των συνταξιούχων 854 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Γίνεται πλέον σαφές ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση με την αιφνιδιαστική προκήρυξη των εκλογών είχε ως βασικό στόχο να υποκλέψει την ψήφο του λαού και κυρίως των συνταξιούχων, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι τους επιφυλάσσει το 3ο μνημόνιο.

Τέλος, αναφέρει ότι «η δύναμη που θα πάρει η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με την ψήφο του λαού και κυρίως της νεολαίας στις εκλογές θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους να αγωνιστούν πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση των συντάξεων και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και για την κατάργηση όλων των επονείδιστων μνημονίων».


σχετικα αρθρα