Αρνητική είναι η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωσνταντοπούλου στη Λαϊκή Ενότητα, στις επερχόμενες εκλογές

Σε συνέντευξή του στη γαλλική ιστοσελίδα revue-ballast, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει ένα νέο πολιτικό εγχείρημα στην αριστερά, το οποίο θα είναι πιο ριζοσπαστικό, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το εγχείρημα των Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου. 

Ερ: H Zωή Κωνσταντοπούλου και εσείς είστε ακόμα πιστοί σε μια ρητορική κατά της λιτότητας. Πιστεύετε ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές θα αποτελέσουν την ευκαιρία να δούμε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα στην αριστερά, πιο ριζοσπαστικό, στο οποίο θα εμπλακείτε;

Το ελπίζω. Και ελπίζω ότι αυτό θα υπερβεί κατά πολύ τη Λαϊκή Ενότητα του φίλου μου Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και εμένα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να επιφέρουν μια πλειοψηφία υπέρ μιας σημαντικής πολιτικής αλλαγής, και αυτό μου προκαλεί μεγάλη θλίψη. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Λαϊκής Ενότητας. Ωστόσο, δεν συμφωνώ πάντα με την γραμμή της.

Έχουμε πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και ιδεολογίες μας, όμως θεωρώ ότι έχουν μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να καταστήσουν τη δραχμή στόχο αντί για ένα μέσο. 

Επιπλέον, τους λείπει αυτό που είναι κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: αυτή η βαθιά ανάγκη, αυτή η αίσθηση, αυτό το συναίσθημα, αυτή η πολιτική αναγκαιότητα ότι πρέπει να είμαστε ενσωματωμένοι και ενωμένοι με την υπόλοιπη Ευρώπη ... αυτή είναι αίσθησή μου. Για το λόγο αυτό, δεν νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω.