Για ακόμη μία φορά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, σε δηλώσεις της μετά την συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Η κ. Γεροβασίλη προέβη σε αυτή την τοποθέτηση με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.  

Η εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι τα φλέγοντα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, οφείλουν να είναι στον προεκλογικό διάλογο. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει θέσεις και απόψεις, «δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων». 

Αντίθετα, είπε, «όλος ο λόγος επικεντρώνεται στο θέμα της “εθνικής συνεννόησης”, στο ποιος θα συγκυβερνήσει κτλ και ότι επομένως ακόμα και γι” αυτό που ονομάζεται “συνεννόηση” θα πρέπει να γίνουμε σαφείς», σημειώνοντας ότι «συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να συμβούν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης αλλά κοροϊδίας του λαού».

Υποστήριξε ότι αυτό το θέμα πέφτει στο τραπέζι εξαιτίας «της αποδοχής της εκλογικής ήττας εκ μέρους των άλλων κομμάτων και λείπει ο προγραμματικός λόγος». 

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντηθεί τι θα έλεγε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις ομαδικές απολύσεις και πρόσθεσε: 

Συνεχίζει να έχει την άποψη ότι θα βγούμε από τα μνημόνια στην ανάπτυξη αν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, όταν απολύουμε και φορολογούμε ταυτόχρονα; Αν αυτό είναι το μοντέλο που εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, ας το πουν στον λαό για να κάνει την επιλογή του.

Στο ερώτημα εάν στο θέμα των συνεργασιών υπάρχουν δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η γραμμή του κόμματος ήταν και παραμένει ίδια, ότι η Αριστερά περιέχει στην κουλτούρα της τις συνεργασίες πολύ πριν τις σκεφτούν οποιοιδήποτε άλλοι για να μπουν στην διακυβέρνηση από το παράθυρο.

Σχετικά με αναφορά που έκανε σε δήλωση της πριν από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Κατρούγκαλου περί σειράς δημοσιευμάτων με ανυπόσταστες και αναληθείς ειδήσεις, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι δεν κατηγορεί συλλήβδην τα Μέσα και τους αντίστοιχους ρεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά τους:

Δεν εννοώ αυτό, εννοώ ότι παράλληλα με αυτό υπάρχουν και είναι ύποπτα όλα αυτά, εγώ δεν θα κάτσω να κάνω δικαστήριο ποιος το ‘κανε και ποιος δεν το’ κανε, στο πίσω μέρος του μυαλού μας νομίζω ότι ξέρουμε και εμείς.

«Επομένως», τόνισε, «είναι οργανωμένο σχέδιο από κύκλους που απλά θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσει παρένθεση η αριστερά στην Ελλάδα. Αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο και στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό δεν θα αφήσουμε να συμβεί, δεν θα επιτρέψει ο λαός να συμβεί», υπογράμμισε.