ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: Δεν αποκλείω μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2015, 16:04 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2015, 16:51
Χαραλαμπίδου: Δεν αποκλείω μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, άφησε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, άφησε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να στηριχτεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έδινα συγκατάθεση, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική της απεμπλοκής από τα μνημόνια», δήλωσε σε συνέντευξή της στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕIO 104,9 FM», στο δρόμο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η Ευρώπη δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, η ΕΕ δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά δε μπορεί να υπάρχει χώρα στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνια και η εμμονή στη λογική ευρώ πάση θυσία είναι καταστροφική», τόνισε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι δεν ανήκε στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που «από το 2010 και μετά υποστήριζε ότι η χώρα μπορεί να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια», διευκρινίζοντας ότι στον δημόσιο λόγο της ήταν υποχρεωμένη να εκφράζει την πλειοψηφούσα άποψη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα στελέχη που αποχώρησαν θα μπορούσαν να παραμείνουν ως τάση στο κόμμα, είπε ότι «υπάρχει ένα όριο και αυτό έφτασε με την υπογραφή των προαπαιτούμενων και του μνημονίου».

«Έπρεπε να φτάσω στο σημείο να λέω αυτά που έλεγαν ο κ. Παπανδρέου και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος», ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι «η άποψή μας ήταν μειοψηφική και είχε λοιδωρηθεί, στερώντας -με ευθύνη της ηγεσίας- τη δυνατότητα να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο -όχι να εφαρμοστεί απαραίτητα- σε περίπτωση που οι δανειστές δεν θα ικανοποιούσαν αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε».

Σε ό,τι αφορά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια χαρακτήρισε κάθε διάσπαση «τραυματική διαδικασία»:

Βιώνουμε με τραυματικό τρόπο τον διαχωρισμό και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας δεν θα γίνουν προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις στους συντρόφους μας, που επέλεξαν άλλον δρόμο. 

Δεν θα μπούμε σε μια ανθρωποφαγία, αλλά δεν θα αφήσουμε αναπάντητες άδικες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις.