current views are: 2

2 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:54

Καμμένος: Συνεργασία μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μπορώ να προδώσω τον Τσίπρα

«Την επομένη των εκλογών, θα συνεργαστούμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η σύγκρουση της ομερτά της Μεταπολίτευσης με τη νέα κι έντιμη πρόταση.

Δημοσίευση 15:54’
αρθρο-newpost

«Την επομένη των εκλογών, θα συνεργαστούμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η σύγκρουση της ομερτά της Μεταπολίτευσης με τη νέα κι έντιμη πρόταση.

«Την επομένη των εκλογών, θα συνεργαστούμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η σύγκρουση της ομερτά της Μεταπολίτευσης με τη νέα κι έντιμη πρόταση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε:

Μετά τις 20 Σεπτέμβρη αρχίζει μια καινούρια μέρα που θα φέρει ανάπτυξη, την εθνική κυριαρχία της χώρας, έχουμε μια συμφωνία που έβγαλε την Ελλάδα από το αγγλικό δίκαιο, και νομίζω πως ο ελληνικός λαός θα δώσει μια τελική λύση για μακροχρόνια διακυβέρνηση με μία κυβέρνηση που θα μπορέσει να στηρίξει τον ελληνικό λαό. 

Αναφερόμενος στις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης, ο κ. Καμμένος σημείωσ ότι δεν υπήρχε άλλη λύση:

Το βράδυ εκείνο της συμφωνίας, από τις πιο ιστορικές στιγμές για τη χώρα, έδωσε μια τεράστια μάχη ο πρωθυπουργός. Είχαμε μπροστά μας ένα αποφασισμένο σενάριο να διαλύσουν τη χώρα , το οποίο είχε αναλάβει η Γερμανία. Ήταν το σχέδιο Σόιμπλε που έκαναν με το Σαμαρά και το Βενιζέλο, να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση, σε έξοδο από την ΕΕ, προκειμένου να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων, να μην εφαρμόσουν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για το άσυλο, και άρα τα 3 εκατ προσφύγων να μείνουν σε μία χώρα που θα είναι διαλυμένη και θα αποτελούσε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για να μην πληγεί η Γερμανία και η επικυριαρχία της. 

Το αλλάξαμε σε ένα βράδυ αυτό το σενάριο και σε αυτό το σενάριο βοήθησε ο Ολάντ που κατάφερε να συντονίσει τις δυνάμεις του Νότου μαζί με τον πρωθυπουργό, αλλά και η παρέμβαση των ΗΠΑ όταν πια είδαν ότι πάνε να μετατρέψουν μία σταθερή γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή, αποσταθεροποιημένη, φτωχή που θα είχε οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Θα είχαν βγάλει 4 εκατ. νέους ανέργους, μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τη δήμευση των καταθέσεων, χωρίς μισθούς και συντάξεις κι αυτό θα οδηγούσε σε εμφύλιο σπαραγμό, θα μας κρεμούσαν ως υπευθύνους κι εμένα και τον Τσίπρα αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εδώ. Κι αυτό αποτρέψαμε εκείνο το βράδυ, με πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με μία  συμφωνία που δεν αποτελεί μνημόνιο, αλλά μία νέα αρχή. Εμείς παραμένουμε αντιμνημονιακοί. Με 86 εκατ. που θα μπουν στη χώρα που δεν πληρωθουν μόνο δόσεις αλλά πάνε και στην ανάπτυξη, χωρίς κατασχέσεις σπιτιών, φέραμε χρήματα, ελαφρυνει τις προηγούμενες καταδικαστικές για τη χώρα συμφωνίες και παράλληλα με τη δυνατότητα να μιλάμε για επιμήκυνση δηλαδή διαγραφή μέρους του χρέους.

Οι προηγούμενοι το γουστάραν το μνημόνιο, το κάναν κέφι για να εξαντλήσουν τον λαό. Εμείς διαπραγματευθήκαμε πολύ σκληρά, με μάχη, για λύση τελική, ένας αριστερός πρωθυπουργός κι ένας κεντροδεξιός εταίρος, που θα μπορούσαμε να κάνουμε τους ήρωες. Ξέρετε τι εύκολο θα ήταν να πούμε όχι και την άλλη μέρα να έρθουμε εδώ και να κηρύξουμε επανάσταση; Κι όταν θα γινόταν εμφύλιος σπαραγμός, να λέγαμε οι άλλοι φταίγανε; Αποφασίσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας , να ρισκάρουμε τα κόμματά μας, να συγκρουστούμε με τη συνείδησή μας, για να μπορέσουμε να σώσουμε την Ελλάδα, να ενώσουμε τους Έλληνες, να έχει ένα μέλλον αυτός ο τόπος.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είπε:

Εγώ ξεκίνησα μόνος μου να αντιστέκομαι στη ΝΔ όταν κατάλαβα ότι Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου  ήταν πακέτο, κι έμεινα μόνος μου ανεξάρτητος κι έδωσα μάχη να δημιουργηθεί αυτό το κόμμα. Κάναμε μία πολιτική συμφωνία συνεργασίας με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, έντιμη, και είπαμε  ότι θα σεβαστούμε και οι δύο τις εντολές που λάβαμε από τον ελληνικό λαό.

Με τις διαφορές που είχαμε καταφέραμε να συνεργαστούμε στο Άμυνας, στον τουρισμό , στην αγροτική ανάπτυξη, στο συντονισμό και άλλα.

Εγώ δεν είχα δικαίωμα να προδώσω τις ελπίδες αυτού του λαού, ο οποίος απέκτησε έναν ηγέτη που μπορεί να έχουμε ιδεολογικές διαφορές  αλλά ο οποίος ήρθε έντιμα να κυβερνήσει τη χώρα, ο οποίος δεν τα έχει αρπάξει από κανέναν διαπλεκόμενο, ο οποίος δε χρώσταγε σε κανέναν. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης ο οποίος  φέρθηκε σαν παλικάρι και σαν  θηρίο στους διαπραγματευτές, στάθηκε όρθιος. Κι εκεί που μας είχαν για τελειωμένους, για παρένθεση, όπου θα ερχόταν η στιγμή να μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα, μαζί με τις ελπίδες του λαού, εμείς καταφέραμε να ξεσηκώσουμε την Ευρώπη, να κερδίσουμε το Νότο, να βγει ο Ολάντ επιτέλους και να μιλήσει, η Ιταλία, να παρέμβουν ακόμη και οι ΗΠΑ και να σταματήσουμε αυτό το σενάριο το καταστροφικό για την πατρίδα. Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν θα μπορούσα να τον προδώσω ποτέ, ούτε τις ελπίδες του ελληνικού λαού και γι αυτό εμείς θα είμαστε μόνο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εκτίμησε πως «υπήρχε σχέδιο, τα είχαν κανονίσει όλα, να ρίξουν την κυβέρνηση, δεχτήκαμε επιθέσεις για να σπάσουμε εμείς οι ΑΝΕΛ, με προσωρινά προσωπικά οφέλη, και να ρίξουμε την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα τους 7 μήνες. Κάθισε στο τραπέζι, σηκώθηκε από το τραπέζι, απείλησε, έκανε δημοψήφισμα. Δεν υπήρχε άλλη λύση, κι εκείνοι που φαίνονταν έτοιμοι να βοηθήσουν, σηκώθηκαν κι έφυγαν. Εγώ δεν θα έλεγα όχι σε άλλη λύση, με εθνικό νόμισμα. Αλλά η Ρωσία απεσύρθη την τελευταία στιγμή, οι Κινέζοι το ίδιο. Ο Λαφαζάνης του έλεγα ποια είναι η λύση; Να βρούμε λεφτά λέει. Απο που ρε Παναγιώτη; Ρώσοι, Κινέζοι κι Αμερικάνοι μας είχαν αρνητική απάντηση. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Λυπάμαι πραγματικά που έφυγαν από την προσπάθεια, υπονομεύοντας τον Τσίπρα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.»

Για τις υποθέσεις των σκανδάλων είπε:

Και γιατί δεν προχώρησαν οι υποθέσεις στη Βουλή; Που λέει η κα. Κωνσταντοπούλου για τον Στουρνάρα. Εγώ την πρότεινα. Γιατί δεν προχώρησε το φάκελλο των εξοπλιστικών; Θα βγουν αυτά τις επόμενες ημέρες, πριν φτάσουμε στις κάλπες, και ο λαός θα δει ότι δεν είναι απο ηρωισμό που διαφώνησαν όσοι διαφώνησαν, αλλά για τα δικά τους μικρά συμφέροντα.

Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, και να μην γυρίσουμε πίσω σε αυτούς που διέλυσαν τη χώρα. 

Είναι δυνατόν να γυρίσουμε πίσω σε αυτούς που διέλυσαν τη χώρα; Στα σκάνδαλα; Ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης έλεγαν μπροστάντζα τον Μεϊμαράκη για τα εξοπλιστικά και τώρα είναι μαζί; Ποιος καλύπτει ποιον;  Γιατί δεν πήγε ο φάκελλος των υποβρυχίων; Γιατί κάλυπτε ο ένας τον άλλον. Το παλιό συγκρούεται με το καινούριο.  Η συμφωνία και η ομερτά της Μεταπολίτευσης συγκρούεται στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη, της Γεννηματά και το Ποτάμι, η έταιρη πατερίτσα του συστήματος, μαζί  με τη νέα πρόταση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς.Ιστορικά ενώθηκε η Αριστερά και μια έντιμη κεντροδεξιά.

Εδώ πέσαν να μας φάνε για το τηλεοπτικό σκηνικό που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, αυτοί οι άνθρωποι οι διαπλεκόμενοι. Οι δημοσκόποι. Πως τους αφήνουν και κυκλοφορούν αυτοί; Γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα να μαζευτεί αυτό το παρακράτος, αλλά θα μαζευτεί. Πυρηνική επίθεση δεχόταν η κυβέρνηση από την Ευρώπη, και πολύ φοβάμαι και μέσα στην κυβέρνηση υπήρχαν άνθρωποι που είχαν τον ίδιο σχεδιασμό με τον Σόιμπλε. Κι αυτά πρέπει να τα δούμε σιγά σιγά.

Τέλος, για την υπόθεση Χαϊκάλη, είπε πως έχει κληθεί στην επιτροπή του Πόθεν έσχες, αν δεν καθαρίσει τη θέση του μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος. 


σχετικα αρθρα