Breaking News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

current views are: 2

2 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:48

Μεϊμαράκης: Κανένας πολιτικός δεν έκανε τόσο κακό στην πατρίδα του όσο ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο.

Δημοσίευση 17:48’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ήταν ο «χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών». Συγκεκριμένα είπε:

Τελικά για καθε υπόσχεση που έδωσε ο Τσιπρας έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τους ρωτούμε ποσό θα στοιχίσει η κατάρρευση των τραπεζών στους πολίτες. Ήξερε ή δεν ήξερε ο Τσίπρας, αν ήξερε να μας το πει, αν δεν ήξερε ειναι άσχετος, άρα και επικίνδυνος και δεν πρέπει να παραμείνει.

Δεν είναι μονο η οικονομία, αλλά και η Παιδεία, το μεταναστευτικό. Σε όσους ψήφισαν κόμμα διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό θα τους πω ελάτε μαζί, να λύσουμε το πρόβλημα. Κανένας πολιτικός δεν έκανε τόσο κακό στην πατρίδα του οσο ο Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «στην ομιλία του ο Τσίπρας στο ίδιο μέρος, που παρέσυρε πολλούς. Έλεγε εδώ στο Ηράκλειο οτι πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν απαιτεί δανεικά και ότι οι κύκλοι της Ευρώπης απλώνουν το χέρι στην Ελλάδα αλλά είναι σκληρό καρύδι, ότι θα παίζει νταούλια και λύρα και ότι θα χορεύουν πεντοζάλη στις αγορές. Τον ρωτούμε, τα πίστευε αυτά που έλεγε; Άμα δεν τα πίστευε γιατί τα έλεγε; Μπορεί να τα ξαναπεί; Εδώ στο Ηράκλειο που δεν τόλμησε να περάσει;».

Και τόνισε:

Να συγκρίνει ο κόσμος τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και να σκεφτούν ειδικά εδώ στο Ηράκλειο, που είπαν ότι και τα μισά να κάνει πάλι καλά είναι. Και ξέρω ότι τώρα είναι στενοχωρημένοι. Και σκέφτονται γιατί τον ψήφισαν. Δεν τους ζητώ να ψηφίσουν τη ΝΔ, αλλά να σκεφτούν γιατί τον ψήφισαν. Γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη, να σκεφτούν. Δεν λέω να πει ο πολίτης και μάλιστα Κρητικός, μέσα σε 6 μήνες, “έκανα λάθος”, αλλα να σκεφτεί και να πει στις 20 Σεπτέμβρη, “ναι μωρέ θα ψηφίσω ΝΔ να πάει ο τόπος μπροστά”.

«Από την Κρήτη των Βενιζέλων και των Μητσοτάκηδων, η ΝΔ βάζει πάνω απο όλα το έθνος, ακολουθεί τον δρόμο του μέτρου, βάζει στην άκρη ακραίες δυνάμεις, ακολουθεί τον δρόμο της συλλογικότητας και της μετριοπάθειας» σημείωσε.

 

«Εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση και κρατήσαμε την χώρα στην ευρωζώνη» ενώ τόνισε πως «δεν χαρίζουμε σε κανέναν το χαρτί της Ευρώπης».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν πρέπει να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, να μην πέσουμε στο επίπεδο της δίκης τους υποσχεσιολογίας» θέτοντας τρεις πυλώνες:

1) Πολιτική σταθερότητα, για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. «Τα μεγάλα έργα σταμάτησαν, ζητάμε ισχυρή εντολή απο τον ελληνικό λαό για τουλάχιστον 3 χρόνια» τόνισε.

2) «Τα προβλήματα δεν λύνονται απο έναν, χρειάζονται συνεργασίεςσυναινέσεις. Δεν λύνονται χωρίς διάλογο όλα αυτά τα ζητήματα, δεν μπορούμε να συζητάμε για τον αγρότη ερήμην του αγρότη» σημείωσε.

3) «Όλοι μαζί να σχεδιάσουμε ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για ανασύνταξη της οικονομίας, ηδη υπάρχουν ομάδες εργασίας που τα συζητούν, το ΕΣΠΑ, να παρατείνουμε αρκετά την προθεσμία να τα αξιοποιήσουμε μα καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «με αυτά τα δεδομένα πρέπει να κτίσουμε το νέο επενδυτικό πρόγραμμα. Δεσμευόμαστε όλοι εδώ για περιορισμό της γραφειοκρατίας, να χτυπήσουμε τη διαφθορά, να μειώσουμε τη φορολογία, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία. Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις, αποτελεσματικότερο κράτος, λιγότερους φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λιγότερες επενδύσεις, μεγαλύτερο κράτος, περισσότερους φόρους, να πληρώνει αυτούς που έφερε πισω στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε, αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει και αν κάποιοι δραχμιστές έρθουν θα υπονομεύσουν ιδιωτική πρωτοβουλία. «Φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν γίνονται δεκτές οπως τις υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσουμε ισοδύναμα ή ίσης απόδοσης μέτρα».

Ο κ. Μεϊμαράκης, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο.

 


σχετικα αρθρα