«Ποτέ δεν είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό», τόνισε η Θεανώ Φωτίου, επισημαίνοντας πως στο μνημόνιο υπάρχουν προβλήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε:

Ο λαός στο δημοψήφισμα ψήφισε ότι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση εντός του ευρώ και εντός της Ευρωζώνης. Κανένα στέλεχός μας πριν την περίοδο του δημοψηφίσματος δεν είπε πουθενά στον λαό να βγούμε από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τον ελληνικό λαό, δεν είπαμε μέσα ή έξω από το ευρώ. 

«Μετά το δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός ήρθε και ζήτησε εντολή από τη Βουλή για να διαπραγματευτεί με σχέδιο 47 σελίδων, μνημόνιο κι αυτό αλλά αξιοπρεπές», είπε η κυρία Φωτίου και πρόσθεσε:

Τότε σύντροφοί μας από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους συνείδησης καταψήφισαν την εντολή στον πρωθυπουργό, άρα τον έστειλαν ακρωτηριασμένο να διαπραγματευτεί, έχοντας χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία και έχοντας το προηγούμενο καθεστώς να πιέζει να φέρει οποιαδήποτε συμφωνία.

«Πάμε σε εκλογές γιατί χάσαμε την κυβερνητική πλειοψηφία και επειδή δεν υλοποιήσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε», σημείωσε και συμπλήρωσε «πρέπει να ρωτήσουμε τον λαό ποιον θέλει να καθίσει στο τραπέζι να διαπραγματευτεί».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Φωτίου υπογράμμισε ότι «τα κόμματα, που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, θα στήριζαν και το ειδεχθέστερο μνημόνιο, δεν τους θεωρώ συμμάχους» και ανέφερε πως «αυτό που φέραμε είναι πιο λάιτ».

Για τον ΕΝΦΙΑ, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «τον έφεραν οι σωτήρες του ελληνικού λαού και τον άφησαν με ψευδείς αντικειμενικές αξίες». 

«Είμαστε μια έντιμη, αριστερή, ριζοσπαστική δύναμη», τόνισε, αναφερόμενη στο κόμμα της.