current views are: 3

3 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:50

«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια – Τι θα γίνει με τον Μητρόπουλο

Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να οριστικοποιηθούν οι επιλογές για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 09:50’
αρθρο-newpost

Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να οριστικοποιηθούν οι επιλογές για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, για να οριστικοποιηθούν οι επιλογές για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, γρίφος παραμένει αν σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Για τους παραπάνω λόγους συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα εξεταστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες συνεδριάζει διαρκώς η αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες η κατεύθυνση είναι να υπάρξουν «σκληρές» επιλογές, ώστε να προκύψει μία κοινοβουλευτική ομάδα άκρως πιστή στην ηγεσία.

Έως την Τετάρτη το βράδυ, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προεργασία για τα ψηφοδέλτια της επαρχίας και ιδίως στις περιφέρειες εκείνες, όπου υπήρξαν αποχωρήσεις προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παράλληλα, εξετάστηκε η φόρμουλα να μετακινηθούν κορυφαία στελέχη σε περιφέρειες, στις οποίες το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα τοπικά στελέχη δεν έχουν την ανάλογη εμβέλεια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει θεαματική ανασύνθεση του ψηφοδελτίου επικρατείας, καθώς οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν εκλεγεί τον Ιανουάριο θα μετακομίσουν σε περιφέρειες, κυρίως του λεκανοπεδίου της Αττικής. Λέγεται μάλιστα ότι ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί επιφανείς προσωπικότητες. 

Τι θα γίνει με τον Μητρόπουλο

Την ίδια ώρα, θρίλερ επικρατεί με την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αρμόδια επιτροπή να εξετάζει την υπόθεση. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα στελέχη της επιτροπής είναι εμφανώς προβληματισμένα από την εικόνα που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που αποκλείσει έναν εκλεγμένο βουλευτή, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε κάποιες πολιτικές διαφωνίες. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο κ. Μητρόπουλος στις εκλογές του Ιανουαρίου έλαβε αριθμό σταυρών-ρεκόρ.

Στην αξιολόγηση που κάνουν αυτά τα στελέχη δεν λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψιν την όποια φορολογική εκκρεμότητα έχει ίσως ο κ. Μητρόπουλος, γιατί όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να  καταδικάσει έναν βουλευτή του, προτού υπάρξει οριστική και ξεκάθαρη απόφαση από τη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο έντονη είναι και η πίεση από άλλα στελέχη που θεωρούν ότι ο κ. Μητρόπουλος πρέπει να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει εξελιχθεί σε μεγάλο «αγκάθι» για την Κουμουνδούρου. 

Όσο για τον ίδιο τον Αλέξη Μητρόπουλο, φήμες αναφέρουν πως θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται. 


σχετικα αρθρα