current views are: 3

3 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:03

Παππάς για Τσίπρα: Άνθρωπος των αποφάσεων – Δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία, αλλά δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Δημοσίευση 10:03’
αρθρο-newpost

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία, αλλά δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία, αλλά δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών», ο τέως υπουργού Επικρατείας εξηγώντας τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, τόνισε:

Ο κ.Τσίπρας είχε την παραίνεση και την προτροπή από πολλούς να παραμείνει και να παριστάνει τον πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή με στήριξη άλλου τύπου από αυτή που βγήκε από την κάλπη του Γενάρη. Δεν το επέλεξε, απέδειξε δηλαδή σε αντίθεση με άλλους ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα αλλά στην καρέκλα θα καθίσει αν ο λαός τον επιλέξει και δεν θα προκρίνει και δεν θα επιδιώξει και δεν θα κυνηγήσει λύσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού.

«Την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία την είχε, δεν είναι κρυφό αυτό. Έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος των αποφάσεων και κυρίως άνθρωπος που την λαϊκή ετυμηγορία την σέβεται και την εκτιμά στο μέγιστο βαθμό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις μετρήσεις που αυτή την στιγμή δείχνουν ότι η πρωτιά στις εκλογές θα κριθεί ψήφο-ψήφο, ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ατμόσφαιρα ισοπαλίας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων άρα πάμε σε μια ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση». 

Κατά την άποψη του τέως υπουργού Επικρατείας «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από την δύσκολη στιγμή της διάσπασης αλλά έχει μια μεγάλη δυνατότητα. Έχει τη χαμηλή συσπείρωση, παραδοσιακά τα κυβερνώντα κόμματα καταφέρνουν να φτάσουν σε τέτοια ποσοστά συσπείρωσης, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια καθαρή νίκη η οποία θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση σταθερή».

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε να διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει τη συμφωνία με τους ευρωπαίους δανειστές.

Εξηγώντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, ο κ. Παππάς τόνισε:

Και όταν λέω σταθερή εννοώ όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο, σταθερή και ως προς την αποτελεσματικότητα την κοινωνική και την οικονομική των πολιτικών που θα εφαρμοστούν διότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός που εξέφρασε η ΝΔ με τα γνωστά της στελέχη, τις γνωστές της αρχές και τις γνωστές της προτεραιότητες θα αποσταθεροποιήσει και την οικονομία και την κοινωνία και θα βάλει ξανά με ερωτηματικό την βιωσιμότητα της συμφωνίας την οποία πέτυχε η κυβέρνηση μας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι στην Κουμουνδούρου «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δώσουμε ευκαιρία στο παλιό πολιτικό προσωπικό ή σε  αυτό που «ντύνεται» νέο, ενώ επί της ουσίας είναι πάρα πολύ παλιό, να ξεπλύνει τις αμαρτίες του δια της συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:

Νομίζω ότι ο λαός κρίνει και θα δώσει λύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας

Καταλήγοντας ο κ. Παππάς σημείωσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη και να συναινέσει σε λύσεις οι οποίες θα συγκαλύπτουν  με τις ευθύνες της διαπλοκής και της διαφθοράς ή σε λύσεις οι οποίες θα ακυρώνουν και θα πισωγυρίζουν το έδαφος το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι αντιφάσεις και να συγκαλυφθούν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα ενώπιον της κάλπης.


σχετικα αρθρα