Πυρά κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης που επαναλαμβάνει τη θέση του περί εξόδου από το ευρώ. 

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Times, ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως «το νέο Μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει», ενώ εκτιμά πως «η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον» και ότι αυτή τη στιγμή «η Ελλάδα περιορίζεται σε μια οικονομική και κοινωνική φυλακή υπό τη Γερμανία».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως το κόμμα «εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του» και σημειώνει πως «εμείς (σ.σ. η Λαϊκή Ενότητα) παραμένουμε σε πόλεμο με τη λιτότητα και τις εξαιρετικά νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται από το Βερολίνο».

Περιγράφοντας το στόχο του κόμματος, υπογραμμίζει πως «είναι να κερδίσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό ο νέο πρόγραμμα διάσωσης είναι καταδικασμένο να αποτύχει» και συμπληρώνει: 

Οι άνθρωποι που ψήφισαν ''Όχι'' στο πρόσφατο δημοψήφισμα, το έκαναν κάτω από συνθήκες που επιβλήθηκαν από το εξωτερικό: με τις τράπεζες κλειστές, με ελέγχους κεφαλαίου εν ισχύ και ανθρώπους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ και να περιμένουν με τις ώρες για να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Κλιμακώνοντας τις αιχμές του κατά του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας εκτιμά πως « βούληση του λαού αγνοήθηκε. Την πέταξαν έξω από το παράθυρο και στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό δεν σημαίνει στροφή στην πραγματικότητα, αλλά, μάλλον, αποστολή και δέσμευση σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν και εξαφανίζουν τη χώρα».