current views are: 2

3 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:10

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη αυτών εκλογών – Eκτός τόπου και χρόνου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Απόδοση τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε όλες εκείνες τις ιστορικές φυσιογνωμίες «που μας έμαθαν πατρίδα και η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα και ότι οι αρχές και οι αξίες είναι αναλλοίωτες στον χρόνο» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την αποψινή εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 17:10’
αρθρο-newpost

Απόδοση τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε όλες εκείνες τις ιστορικές φυσιογνωμίες «που μας έμαθαν πατρίδα και η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα και ότι οι αρχές και οι αξίες είναι αναλλοίωτες στον χρόνο» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την αποψινή εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Τιμή στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε όλες εκείνες τις ιστορικές φυσιογνωμίες «που μας έμαθαν πατρίδα και η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα και ότι οι αρχές και οι αξίες είναι αναλλοίωτες στον χρόνο» απέδωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία της ευχαρίστησε επίσης τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη συνεργασία για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 

«Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν την πορεία τους σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο» τόνισε στην έναρξη της ομιλίας της, αναφερόμενη στην εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις πληγές του εμφυλίου και τη διάσπαση της Αριστεράς

«Η  σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανεξίτηλη» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος σχετικά με την κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και συνέβαλε, όπως είπε στην αλλαγή της πορείας και της ζωής στην Ελλάδα. 

Η κυρία Γεννηματά τόνισε:

Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς το ΕΣΥ και το κράτος πρόνοιας;

Ποιος ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς το τιτάνιο θεσμικό έργο των κυβερνήσεων μας;

Ποια θα ήταν η ψαλίδα των εισοδημάτων, αν δεν είχαμε προβεί σε μεγάλες εισοδηματικές ενέσεις στους αγρότες, τους μισθωτούς και στους μικρομεσαίους;

Ποια θα ήταν η μοίρα της γυναίκας χωρίς τις μεγάλες  μεταρρυθμίσεις; Χωρίς το νέο οικογενειακό δίκαιο; Χωρίς την κατάργηση της προίκας; Χωρίς την προστασία της μητρότητας; Χωρίς τη φροντίδα για τη μονογονεϊκή οικογένεια;

Ποια θα ήταν η εικόνα της Ελλάδας χωρίς τις μεγάλες  υποδομές ;

Ποια η πρόσβαση στην εκπαίδευση και το επίπεδο της,  χωρίς τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία;

Ποια θα ήταν η κατάσταση στη χώρα χωρίς την  ένταξή μας στην ευρωζώνη, που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Σημίτη, για την οποία σήμερα όλοι δήθεν αγωνίζονται;

Που θα βρισκόμασταν σήμερα αν το ΠΑΣΟΚ δεν κρατούσε όρθια τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Αν το ΠΑΣΟΚ από το 2010 δεν χάραζε την Εθνική γραμμή για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ; Αν δεν πετύχαινε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους διεθνώς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;  

Και συνέχισε αναφερόμενη στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ σήμερα και σε αυτές τις εκλογές. «Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη 2015, βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξηςΓια να μην επιτρέψουμε  ούτε στη Δεξιά, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξουν την ιστορική μας διαδρομήΕίμαστε περήφανοι για την συνεισφορά μας στην ΠατρίδαΞέρουμε τι κρατάμε από την ιστορία μας. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα λάθη μας» υπογράμμισε.

Του ΠΑΣΟΚ της Ενότητας, της Ανανέωσης  και της Διεύρυνσης: Αλλάζουμε ριζικά τη λειτουργία μας, βάζουμε τέλος σε αυτά που μας πλήγωσαν.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ  και η ΝΔ  που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό».

Αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν  το σκηνικό του νέου διχασμού.  

Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας.

Για τη ΝΔ

Η συντηρητική παράταξη θα πρέπει επιτέλους να απολογηθεί  γιατί ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία 5 καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν την κρίση. Ποτέ!

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία.

Ποτέ δεν απολογήθηκε για την παντελή έλλειψη συναίνεσης που επέδειξε στην αρχή της κρίσης και τον διχασμό που προκάλεσε στους πολίτες.

Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που μοίραζε στα Ζάππεια με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα.

Ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε δύο επιζήμιες για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις Και τώρα, δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα και δεν λέει κουβέντα για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε τον απαράδεκτο και αναχρονιστικό πλέον εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο.

Κι αυτό γιατί η ΝΔ κατά βάθος πιστεύει ακόμα στο παραμύθι της αυτοδυναμίας και δεν έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα του πάλαι πότε αντιμνημονιακού μπλοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις  λίγους μήνες μετά την  εκλογική του νίκη  ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα  της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο.

Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας.

Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού  σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

Το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-μα και της ΝΔ-, αντικατέστησε το πραγματικό διαχρονικό δίπολο ,πρόοδος – συντήρηση .

Στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος.

Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του.

Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές.  

Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία.

Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της.

Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας.

Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος.

Επέκρινε, παράλληλα, το σκηνικό πόλωσης που στήνουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων. Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης. Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με  ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων. Με αυτές τις λογικές  οι κ.Τσίπρας και Μειμαράκης βλάπτουν  σοβαρά την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Ξεχνούν ότι το Grexit είναι ακόμα στην αυλή μας.Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν περνάει από το χέρι μας; Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπρος από τη συναίνεση του Αυγούστου, κάνουμε 5 βήματα πίσω λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Έχουμε την πολυτέλεια αυτή; Εμείς λέμε όχι. Κανείς μόνος του δεν μπορεί».

«Θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών εκλογών» τόνισε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια νέα αρχή, όπως είπε, «με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη λεβεντιά της Μελίνας, το ήθος, την εντιμότητα, τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Αλευρά, τον Σάκη Πεπονή, τον Πέτρο Μώραλη».

 


σχετικα αρθρα