«Οι Έλληνες ενωμένοι θα περάσουμε την κρίση», τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπου κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι.

«Με σεβασμό προσέρχομαι σήμερα να καταθέσω στεφάνι στον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο. Πολιτικοί οι οποίοι είχαν όραμα συνδύασαν το ρεαλισμό και τη λογική για την υλοποίηση οράματος, μεγάλωσαν την Ελλάδα, ένωσαν τους Έλληνες και απέδειξαν ότι μπορούμε όταν έχουμε ηγέτες, ενωμένοι να αντιμετωπίσομε τις κρίσιμες περιόδους και να γράψουμε λαμπρή ιστορία» είπε και πρόσθεσε:

Είναι φωτεινό παράδειγμα και για σήμερα. Την κρίσιμη και δύσκολη ώρα που περνάμε μας δείχνει το δρόμο για συνεννόηση για συζήτηση, διάλογο, συνθέσεις και αποφάσεις λογικές ρεαλιστές αλλά και με όραμα για το λαό μας και την Ελλάδα μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει αυτό το φωτεινό παράδειγμα να το ακολουθήσουμε.Μεγαλουργούμε οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι και αυτή την κρίση ενωμένοι θα την περάσουμε.

«Θα αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο τη λάσπη»

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ρεθύμνου.

Σε συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, ενώ απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. «Η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου θα κρίνει την πορεία μας για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Είναι καθοριστική, είναι κρίσιμη. Και γι’ αυτό είχα ζητήσει: Πρώτον, να μη γίνουν οι εκλογές αυτή την περίοδο και να μπορούσαμε να είχαμε σχηματισμό σύνθετης κυβέρνησης. Και δεύτερον, εφόσον γινόντουσαν να μπορούσαμε να είχαμε διάλογο για περισσότερο χρόνο, να γυρίσουμε όλη τη χώρα, ώστε να εξηγήσουμε την κρισιμότητα αυτής της ψήφου…».

Και τόνισε:

Πιστεύουμε ότι για να λειτουργήσει η οικονομία, να προχωρήσει η υλοποίηση αποφάσεων, απαιτείται να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Απαιτείται να υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να αλλάζουμε Πρωθυπουργούς και υπουργούς. Δεν γίνεται να έχουμε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Αυτά δημιουργούν αστάθεια. Δημιουργούν αβεβαιότητα, ανακόπτουν την πορεία της χώρας, δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα προγράμματα.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε στη συνέχεια: «Έχουμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν χρειάζεται καμιά αλαζονεία. Την άλλη εβδομάδα, επειδή βλέπουν ότι φυλλοροούν, μπορεί να αρχίσουν και τις προκλήσεις. Μπορεί να πετάνε λάσπη, μπορεί να λένε διάφορα. Ξέρουμε πως μπορούμε με το χαμόγελο να τα αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι η λάσπη δεν κολλάει επάνω μας, ξέρουμε ότι βρίσκονται σε πανικό, ξέρουμε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου χαμογελαστοί θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας για να την πάμε πιο ψηλά. Για να την πάμε όλοι μαζί πιο ψηλά. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες».

Λίγες ώρες πιο πριν, από το Ρέθυμνο, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για αλαζονεία και εγωκεντρισμό.