Γράφουν Παναγιώτης Τζαννετάτος - Πάνος Ρασσιάς

Στο κενό έπεσε η πρώτη προσπάθεια της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για εξεύρεση των κατάλληλων ημερομηνιών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των αρχηγών ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Και αυτο γιατί η παραδοσιακή  παρουσία των κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα διαμορφώνει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και δεν δίνει δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου. Στη συνάντηση πάντως τέθηκε επί τάπητος πρόταση για διεξαγωγή διακομματικού ντιμπέιτ στις 14 του μήνα, με την οποία συμφώνησαν πέντε κόμματα, όμως αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και επιφυλάχτηκε η ΝΔ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost, αν και αρχικά είχε συζητηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στις 10 Σεπτεμβρίου όλων των πολιτικών αρχηγών, τα μικρότερα κόμματα πρότειναν, το debate μεταξύ όλων να γίνει στις 14, καθώς νωρίτερα έχουν τις υποχρεώσεις τους στη ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, δεν δέχθηκε να γίνει κανένα debate μετά τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς επικαλέστηκε το φόρτο και τις ανοικτές συγκεντρώσεις που έχουν κλείσει για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.
 
Από την πλευρά της ΝΔ, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, με οποιαδήποτε ημερομηνία και για αυτό το λόγο άλλωστε ο κ. Μεϊμαράκης ακύρωσε το ταξίδι του στο Στρασβούργο και τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, ενώ από τη Συγγρού δηλώνουν διατεθειμένοι να ακυρώσουν και όποια άλλη προεκλογική εκδήλωση προκειμένου να γίνουν οι δύο τηλεμαχίες.
Αύριο, πάντως, αναμένεται νέα συνεδρίαση για το ζήτημα αυτό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκλείει ότι θα πρέπει να δοθεί λύση από τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς.