Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε, απόψε από τα Χανιά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρέθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στην χώρα.

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επιμελητήριο της πόλης, που ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα Χανιά, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, επεσήμανε ότι «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, «εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε:

Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας αμέσως μετά τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους επεσήμανε ότι απαιτούνται συναινέσεις συνεργασίες και συνεννοήσεις που όπως είπε θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε:

Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν.

Υποστήριξε ακόμη ότι ότι οι πολίτες δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτή τη φορά η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, για μιας μακράς διαρκείας κυβέρνηση συνεργασίας όπως είπε, επισημαίνοντας πώς, «όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια, ενώ τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν από μια μονοκομματική κυβέρνηση».

«Ζητώ εντολή τετραετίας»

Κατά την ομιλία του εξάλλου σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του κόμματός του στο κέντρο «Πορτοκάλι», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν την ΝΔ πρώτο κόμμα.

Παρ’ όλα αυτά τόνισε την ανάγκη να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

«Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό, ασκώντας κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ταυτόχρονα, έστειλε και μήνυμα προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας την ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί πολιτικά.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες, χαρακτήρισε το αγροτικό ως εθνικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας».