Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει να στριμώχνει τον Αλέξη Τσίπρα στα «σχοινιά» της προεκλογικής μάχης με όπλο την ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα την επομένη των εκλογών.  

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί και καταφέρνει να εμφανίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλαζόνα και εγωιστή που τον ενδιαφέρει να πάρει ρεβάνς από τους πρώην συντρόφους του, που τον εγκατέλειψαν αλλά και να γαντζωθεί στην εξουσία με εκβιαστικά διλλήματα τύπου, «εγώ ή το χάος». Στη Συγγρού εκτιμούν πως, με κορύφωση το debate, η ΝΔ θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν, η πολιτική ανατροπή, σε σχέση με ένα μήνα πριν, έχει αρχίσει να συντελείται... Μάλιστα δεν είναι λίγοι στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ που αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς δεν έχει επιχειρήματα και αναγκάζεται συνέχεια να απολογείται για τα πεπραγμένα του, μάλιστα ήδη γίνονται σχόλια για τις λίγες και απόλυτα ελεγχόμενες-μαγνητοσκοπημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν διστάζει και συνέχεια ρίχνει το γάντι στον αντίπαλο του, όπως έκανε και χθες: «Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στην χώρα. 

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, « εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω». 

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ικανοποίηση αλλά σε καμία περίπτωση πανηγυρισμοί και εφησυχασμός από τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτών που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του κόμματος και δείχνουν τα σημάδια της πολιτικής ανατροπής. 

Εφεξής, η Ν.Δ. θα επενδύσει στο ηγετικό προφίλ του κ. Μεϊμαράκη, παράλληλα με την κατάρρευση αυτού του Αλέξη Τσίπρα. Ως προς την εξέλιξη της εκλογικής μάχης, και ενώ είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του βρίσκονται σε ομηρία των δικών τους λαθών στη Συγγρού αναμένουν «βρώμικο πόλεμο» με συκοφαντικά δημοσιεύματα αλλά και μια επιχείρηση να μπει βίαια στην πολιτική ατζέντα το θέμα της διαφθοράς καθώς στο πεδίο της οικονομίας η Κουμουνδούρου έχει παραδώσει...πνεύμα.