Την συνεργασία με όποιο κίνημα θεωρεί ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά προανήγγειλε σε συνέντευξη της στο Ράδιο Παραπολιτικά η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 'Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε την εμπειρία των άλλων. 

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε, δε, ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει εφαρμοστεί σε ποσοστό πάνω από το 50%, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε ζητήματα ελάφρυνσης μέσα από τις 100 δόσεις.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουμε πει τι πραγματικά συνέβη και τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε. 

Την ίδια στιγμή, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε αδυναμίες κυβερνησιμότητας όπως είπε- λέγοντας ότι δεν είχαμε την εμπειρία των άλλων, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα και όχι την Κυριακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύφτηκε ποτέ σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, που έκανε τα πάντα για να κρυφτεί στην προηγούμενη ΔΕΘ».

Σε ό,τι αφορά τι συνεργασίες είπε πως προεκλογικά κανείς δεν μπορεί να είναι σαφής επειδή το αποτέλεσμα κρίνεται στην κάλπη, ενω απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία … ενώ είπε ότι θα συνεργαστεί με όποιον «έχει την άποψη ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά». 

Υπογράμμισε, τέλος. ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση λέγοντας ότι και αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία.

Διευκρίνισε ότι οι συνεργασίες απαιτούν κοινούς στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους. Προϋποθέτουν κοινή θέση για το χρέος, καθώς και σε ζητήματα όπως π.χ. τα εργασιακά, οι απολύσεις, το ασφαλιστικό και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην «ισχυρή διαπραγμάτευση που έρχεται». 

Επισήμανε ότι πάνω σε αυτό το ζήτημα «γίνονται επικοινωνιακά παιχνίδια από αυτούς που ξέρουν ότι χάνουν στις εκλογές» και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν διατυπώσει προγραμματικό λόγο.