Πολεμικό είναι πλέον το κλίμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή δηλώσεις του για τα media και τη διαπλοκή, στις οποίες αποκάλεσε τους κ.κ. Παππά και Σκουρλέτη, «μεγάλους διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media».

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση:

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων», απαντούν από την Κουμουνδούρου.  

Το πρωί ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ εξαπέλυσε επίθεση στους Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη αποκαλώντας τους «μεγάλους διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media».

« Οι μεγάλοι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media, ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Παππάς, έχουν εξασφαλίσει μια τεράστια προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στα media», είπε και πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «τις μέρες της αντιπαράθεσής μας, να σας πω κάτι, να σας απαντήσω συγκεκριμένα. Όταν έγινε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, εννοώ τότε η μία και μοναδική αντιπαράθεση Αρχηγών μέσα στη Βουλή, υπήρχε μία εφημερίδα που τη φωτογραφίζουν ότι είναι στο πλευρό μας, που είχε εφτά σελίδες στον κ. Τσίπρα και για την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη έγραφε "ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέπτυξε τις συνήθεις απόψεις του. Λοιπόν, επειδή είστε παλιοί δημοσιογράφοι, εγώ σας συνιστώ να ξεφυλλίσετε τις εφημερίδες αυτές που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλοκή, να δείτε αν υπάρχει το Ποτάμι και σε ποια θέση είναι το Ποτάμι και σε ποια θέση όχι είναι ο Τσίπρας, είναι τα στελέχη του Τσίπρα». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέληξε πως «επειδή τα δρομολόγια του καθενός στην κοινωνία, στα γραφεία των εκδοτών, στα γραφεία των επιχειρηματιών, στα γραφεία των εργολάβων είναι συγκεκριμένα, θα παρακαλούσα κάποιους από την προεκλογική παρέα του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν πολύ εάν θα ξαναεπιτεθούν στο Σταύρο Θεοδωράκη».