Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχιεπίσκοπο, γιατί, όπως είπε, στάθηκε στο πλευρό του λαού αυτά τα δύσκολα χρόνια. Επίσης, στο πρόσωπό του τόνισε ότι ευχαριστεί και τους χιλιάδες ιερείς «που δεν σήκωσαν μόνο το δικό τους σταυρό, αλλά και όλων εκείνων που προσέτρεξαν στην Εκκλησία για να βρουν παρηγοριά και στήριξη».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, συζήτησε με τον κ. Ιερώνυμο για τον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας και για «το πώς μπορούμε μετά τις εκλογές να τον αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να τον στηρίξουμε».

Επίσης, σημείωσε πως μίλησε μαζί του για «τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να δημιουργηθεί σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών και με ειλικρινή διάλογο να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις».

Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη «να συνεργαστούμε το κράτος, τα πολιτικά κόμματα, η Αυτοδιοίκηση με την Εκκλησία, για να μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η Εκκλησία και να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το φιλανθρωπικό της έργο, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο όλους αυτούς που αδικήθηκαν από την κρίση και βιώνουν τον αποκλεισμό».

«Ο λαός έχει ταλαιπωρηθεί και θέλει κάποια σταθερότητα πλέον, ώστε να μπορεί να κάνει όνειρα, να μπορεί να προχωρήσει στον δρόμο που ζητάει» δήλωσε από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Υπάρχει ανάγκη σήμερα να συνεργαστούμε στα καυτά προβλήματα, για να φύγουν τα φαντάσματα, για να φύγουν οι φανταστικές απόψεις που υπάρχουν σε διάφορα εκκλησιαστικά θέματα» τόνισε και επισήμανε ότι «πρέπει να τα βλέπουμε όχι μόνο από την πλευρά της Εκκλησίας, αλλά και από την πλευρά της Πολιτείας και του κόσμου».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι αυτές οι συναντήσεις αποτελούν μια ευκαιρία να «αναπτύσσονται θέματα για τα οποία έχουμε άγνοια, και πολλά από αυτά είναι εκκλησιαστικά που ο καθένας τα βλέπει με τη φαντασία του, δίνει ερμηνείες όπως αυτός θέλει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δράμα των προσφύγων, το οποίο χαρακτήρισε ντροπή για την εποχή μας και σημείωσε ότι όλοι φέρουμε ευθύνη. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, διότι αυτοί φταίνε πρώτα απ' όλα. Δεν ξεκινήσανε οι άνθρωποι αυτοί στα καλά καθούμενα να φύγουν από το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν, πρώτα βομβαρδίστηκαν και μετά έφυγαν».