current views are: 3

4 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:52

Δραγασάκης: Συνέβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δαιμονοποίηση του «μνημονίου»

Την ανάγκη να αποτραπεί το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Δημοσίευση 14:52’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη να αποτραπεί το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Την ανάγκη να αποτραπεί το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον Real Fm.

Και συνέχισε:

Το δεύτερο είναι ότι σε αυτή την τετραετία στην οποία μπαίνουμε, πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία, όχι απλώς να διεκπεραιώσουμε κάποιες υποχρεώσεις αλλά να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης που λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε. Επομένως με αυτή την έννοια, και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θεωρώ ότι αυτό που λέμε αυτοδύναμη πλειοψηφία αντανακλά όχι έναν στενά κομματικό στόχο, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα.

Για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι το σενάριο αυτό «θα πρέπει είτε να το αποκλείσουμε είτε να το αποτρέψουμε».

Τόνισε ακόμη ότι «εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε αυτόν τον καιρό».

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «αυτήν την στιγμή που μιλάμε, η ΝΔ εκπροσωπεί μία φιλοδοξία παλινόρθωσης πραγμάτων και θα το δείτε σε κάποιους εργασιακούς χώρους, όπου κάποιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ένθερμοι ότι “τελείωσε η παρένθεσή σας και ξαναερχόμαστε εμείς στα πράγματα”, το οποίο όσο και αν μη θέλει ο κ. Μεϊμαράκης το πριμοδοτεί» προσθέτοντας:

Αυτήν την στιγμή χρειαζόμαστε μια ισχυρή πλειοψηφία. Αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με μία αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να δεσμευτεί ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε εκείνες τις θεσμικές αλλαγές, εκλογικοί νόμοι, σύστημα επιλογής και αξιολόγησης στελεχών, νόμος περί ευθύνης υπουργών». 

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «αυτό που τουλάχιστον εγώ βίωσα αυτούς τους μήνες, δεν ήταν μία συνήθης διαπραγμάτευση. Ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος…».

Για το μνημόνο είπε:

Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές. Δεν έχουμε μία εσωτερική, πια έχουμε τα εργαλεία να περάσουμε στην ανάκαμψη. Η συμφωνία περιέχει και μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 


σχετικα αρθρα