«Δεν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και στο βαθμό που μπορώ να συμβάλλω, θα συμμετάσχω από όποια θέση», δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε: «Το αν θα είμαι ή όχι υποψήφια, εξαρτάται από το σύνολο και τη φυσιογνωμία του ψηφοδελτίου».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τα επεισόδια στη Μυτιλήνη, η ίδια σημείωσε ότι «για να μπει κάποιος στο πλοίο, έπρεπε να έχει το χαρτί της ταυτοποίησης. Γι’ αυτό γινόταν φασαρία στην ουρά, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να ταυτοποιηθούν. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν έβαζαν μέσα ως επιβάτες ανθρώπους που δεν είχαν το χαρτί της ταυτοποίησης από τις ελληνικές αρχές. Όλοι ταυτοποιούνταν. Όλοι. Και αυτοί που έβγαιναν οπουδήποτε, πήγαιναν μόνοι τους να συλληφθούν, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο εισαγγελέα, για να απέχει από την ποινική δίωξη και μετά να πάνε στο κέντρο καταγραφής, για να πάρουν αυτό το πολυπόθητο χαρτί της εξάμηνης άδειας. Δυστυχώς,  δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, έχουν φύγει».

«Όλοι οι άλλοι είναι στην Ειδομένη και περιμένουν να περάσουν. Δεν θέλει κανείς να μείνει στη χώρα μας. Οι εικόνες στην Αθήνα είναι μέχρι να μπουν στα τρένα, στα ΚΤΕΛ, μέχρι να βρουν τους τρόπους να φύγουν. Είναι χώρα τράνζιτ. Όλοι αυτοί, είναι ταυτοποιημένοι. Δεν υπάρχει κανείς που  να μην έχει ταυτοποιηθεί», πρόσθεσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.