Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης για τα όσα δήλωσε για τα περί «δαιμονοποίησης του Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Στην πρωινή συνέντευξη στον RealFm 97,8 ειπώθηκε μεταξύ άλλων: "Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το Μνημόνιο ως λέξη. Το Μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές"» τόνισε παραθέτοντας και σχετικό ηχητικό (από 5:15-6:50).

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, «η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να "εξευγενίσει" τα Μνημόνια».

Για όσους ενδιαφέρονται για την ουσία πίσω από τους παραπλανητικούς τίτλους Read: http://t.co/l0SOHUJO20

Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) September 4, 2015

Κάκες γλώσσες, πάντως, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια κάποιων στελεχών της Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη περί «δαιμονοποίησης» του Μνημονίου αλλά και περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιτίας μιας εσκεμμένης προσπάθειας διαστρέβλωσης σημερινών δηλώσεων του Γ.Δραγασάκη, με πρακτικές που θυμίζουν "μονταζιέρα" και προέρχονται ακόμα και από προσδιοριζόμενα ως νέα κόμματα, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: Σε πρωινή συνέντευξη του στον RealFm97,8 ειπώθηκε μεταξύ άλλων: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές». 

Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να "εξευγενίσει" τα Μνημόνια.