Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, ενόψει της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σε μία εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ΝΔ και Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλυψαν τη διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% (έναντι 25 και 22% αντίστοιχα στην προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθούν η Χρύση Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 1,5%.

Σημειώνεται ότι κατά 4 μονάδες μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων (10,5% από 14,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ποσοστό που φαίνεται ότι επωφελήθηκε κατά κύριο λόγο η ΝΔ αλλά ενδεχομένως και η Χρυσή Αυγή. Εξάλλου μείωση 2 μονάδων παρουσίασε και το ποσοστό όσων είχαν απαντήσει τον Αύγουστο ότι θα ψηφίσουν κάποιο από τα λεγόμενα μικρά κόμματα (3% από 5%). 

Τονίζεται ότι 33,5% όσων δήλωσαν ότι θα απόσχουν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έπιασε στην πρώτη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, με ποσοστό 27,5% θετικής γνώμης.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έχει χάσει το προβάδισμα του δημοφιλέστερου πολιτικού αρχηγού αλλά συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό (21%) αρνητικής γνώμης έναντι 16,5% του Προέδρου της ΝΔ. Ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, με 24%.

Σε ποσοστό 45% οι ερωτηθέντες «ψηφίζουν» κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ενώ το σχετικό ποσοστό είναι άνω του 43% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

Διαβάστε όλη την έρευνα