Τις νέες δημοσκοπήσεις τις γνωρίζετε. Απόλυτη ισοπαλία ή ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ. Και προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη δημοτικότητα των αρχηγών.

Στην Κουμουνδούρου, δεν πολύ-πιστεύουν στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Θεωρούν ότι η προεκλογική περίοδος αρχίζει ουσιαστικά τώρα και ότι υπάρχει ο χρόνος να ανεβάσουν το ποσοστό τους. Επιπροσθέτως θεωρούν ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα ανεβεί και αυτό θα δώσει τη νίκη. Έστω και πάνω στο νήμα, την ύστατη στιγμή.

Οι αναλύσεις που γίνονται από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με τους μαθηματικούς τύπους του Κώστα Πουλάκη, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προηγείται με 3 μονάδες της ΝΔ. Για την αναγωγή, υιοθετείται όμως το αξίωμα ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθεί. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Παρά τις προσπάθειες ανωτέρων στελεχών, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει μια σπάνια συμπεριφορά για αριστερούς ψηφοφόρους. Αντί να μπει με φανατισμό στην εκλογική μάχη, προτιμάει να μείνει στο σπίτι του και μάλιστα, σε μεγάλο ποσοστό δηλώνει ότι θα απέχει από τις εκλογές! Πρόκειται για μια έμμεση αποδοκιμασία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να καταπιούν ότι ψηφίστηκε από Αριστερή κυβέρνηση το 3ο Μνημόνιο. Δυσκολεύονται να πεισθούν οι ίδιοι. Που να σκεφτούν ότι θα πείσουν και τους άλλους. Κατά βάθος πιστεύουν ότι ο Λαφαζάνης και οι ΛΑΕδες είναι οι συνεπείς.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ οι απρόθυμοι να συμμετάσχουν στη μάχη. Στα τηλεοπτικά πάνελ, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τις εξορμήσεις στις γειτονιές. Με έκπληξη- για παράδειγμα, είδαν προχθές αργά το βράδυ μια τηλεοπτική εμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, είναι ένας από τους πολλούς «εξαφανισμένους».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζονται ιδιαίτερα και για την προεκλογική στρατηγική η οποία ακολουθείται. Το δίλλημα «νέο- παλιό» δείχνει να μην «περπατάει» πολύ καλά. Ήδη άρχισε να λέγεται ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι καθάρισαν με το «παλιό» από τον περασμένο Ιανουάριο. Άντε τώρα να πεισθούν ότι πρέπει να το ξαναπαλέψουν…