Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Την απάντηση στο σύνθημα αλλά και δίλημμα ταυτόχρονα του Αλέξη Τσίπρα ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό και το νέο, αναζητούν στη ΝΔ και φαίνεται ότι έχει ήδη βρεθεί.

Στο σύνθημα του πρώην πρωθυπουργού "πρώτη φορά" αριστερά τα στελέχη της ΝΔ θα απαντούν "και τώρα πρώτη φορά σοβαρά". Και αυτό γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τη ΝΔ θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και δεν εφάρμοσε στην συνέχεια παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι  δεν υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθούν .

Συγκεκριμένα οι γαλάζιοι υποψήφιοι θα θυμίζουν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως:

- Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

- η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009

- Την επιβολή έκτακτης εισφοράς

- Την επιβολή νέων φόρων σε κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες

- Την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην παιδεία

- Την μη κατάργηση του ΦΠΑ σε νησιά αλλά και χώρους εστίασης

- Την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

- Την μη αύξηση των συντάξεων , αλλά το ακριβώς αντίθετο μείωση δηλαδή κύριων και επικουρικών και μάλιστα αναδρομικά

- Την μείωση και όχι αύξηση του αφορολόγητου

Σημαντικό επιχείρημα των γαλάζιων βουλευτών θα αποτελούν οι κλειστές τράπεζες και η επιβολή ορίων στις αναλήψεις και τις μετακινήσεις κεφαλαίων που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στην αγορά .

Όμως υπάρχει ένα ακόμη σύνθημα του πρωθυπουργού που είναι το παλιό και το νέο. Στη ΝΔ θεωρούν ότι το δίλημμα αυτό είναι επίπλαστο και χρησιμοποιείται για να εξαπατηθεί για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός .Στην αποδόμηση αυτού το διλλήματος η ΝΔ προτάσσει την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ επί  σειρά ετών και βρήκαν στέγη στο κυβερνών κόμμα αλλά και άλλων ακόμη και νεότερων στελεχών που έχουν Πασοκογενή διαδρομή .

Δεύτερο επιχείρημα είναι η απόσχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της ίδιας του της νεολαίας γεγονός που θα χρησιμοποιηθεί δέοντος από την ΝΔ για να καταδείξει ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να πρεσβεύει το νέο , όταν δεν το στηρίζει η ίδια του η νεολαία .

Τρίτον η επτάμηνη διακυβέρνηση από στελέχη που ανήκαν και στο παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα και που απέτυχαν παταγωδώς να ολοκληρώσουν έστω και μια μεταρρύθμιση .

Τέταρτο επιχείρημα που αποδομεί το ΝΕΟ που ευαγγελίζεται ο κ Τσίπρας είναι οι αθρόες προσλήψεις και επαναπροσλήψεις στο δημόσιο τομέα με μοναδικό στόχο την διατήρηση της κομματικής πελατείας.

Πέμπτο επιχείρημα η σταθερή θέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερο κράτος και λιγότερη ιδιωτική πρωτοβουλία , πρακτική που δεν ακολουθείται σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος.

Έκτο επιχείρημα οι λίστες της ΝΔ όπου εκτός από τους βουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές οι υπόλοιποι θα είναι νέοι άνθρωποι και όχι κομματικά στελέχη άλλων κόμματών όπως στον ΣΥΡΙΖΑ

Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και δεν είναι λίγες οι φορές που μέρος λαμβάνει και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να δώσει την τελική έγκριση. Ο στόχος είναι σαφής και είναι η απάντηση με πραγματικά περιστατικά κάθε "συνθήματος" που θα ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική μάχη.