Σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές και θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα. Αυτό που εμείς εκτιμάμε είναι ότι στις 15 ημέρες που απομένουν θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη συσπείρωση από το 49% που έχουμε μέχρι τώρα. Θα ανέβουμε γύρω στο 70%, άρα θα ανατραπούν τα γκάλοπ", είπε.

Ο ίδιος μίλησε για αυτοδυναμία λέγοντας πως "ο κόσμος ξέρει ότι μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα". Ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπουν ξανά στη Βουλή και θα σχηματιστεί πάλι κυβέρνηση συνασπισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας θα υπάρξει συνεργασία".

Κλείνοντας για ακόμη μια φορά την πόρτα της συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε: "Εγώ δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα προσώπων, εγώ έχω πει καιρό τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα τα οποία στο μεδούλι της πολιτικής του έχουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές".

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως ήταν λάθος η στιγμή που επέλεξαν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσουν τη Λαϊκή Ενότητα και τους κατηγόρησε ότι με τις κινήσεις τους έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.