"Πανηγυρίζουν που πάνω από 46.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν εκτός των δομών και για τον κίνδυνο 19.000 εργαζομένων οι που θα βιώσουν την εργασιακή ανασφάλεια και δεν θα πληρωθούν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας για τον αποκλεισμό 46.000 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"Μετά τη γενική κατακραυγή για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», εξαιτίας της ανεπάρκειας των πολιτικών υπευθύνων στη διαχείριση του προγράμματος, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση.

Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή πανηγυρίζει που πάνω από 46.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν εκτός των δομών και για τον κίνδυνο 19.000 εργαζομένων οι που θα βιώσουν την εργασιακή ανασφάλεια και δεν θα πληρωθούν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Με ανακοινώσεις δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων και της ανεπάρκειας των πρώην Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας το πρόβλημα δεν λύνεται.

Ο ειδικός γραμματέας αντί να απολογείται για λογαριασμό των πρώην Υπουργών ας συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς Υπουργούς που έδειξαν ότι παίρνουν πρωτοβουλίες.

Ως ΠΑΣΟΚ προτείνουμε και απαιτούμε από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα και να δεχθεί τις προτάσεις μας που είναι και ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΕ:

Α. Άμεση αύξηση του ποσού της συνολικής χρηματοδότησης κατά 50 εκ. ευρώ προκειμένου να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Β. Άμεση κατάργηση του περιορισμού των προσφερόμενων θέσεων μόνο έως το 70% της δυναμικότητας της υφιστάμενης αδείας των δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ώστε οι προσφερόμενες θέσεις να φθάσουν τις 120.000.

Γ. Άμεση τροποποίηση ως προς τη ροή-καταβολή της χρηματοδότησης των δήμων, των Νομικών Προσώπων τους και των φορέων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με την αντίστοιχη καταβολή της πρώτης δόσης μετά την πιστοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου, ενώ αντίστοιχες μεταβολές να επέλθουν για τη δεύτερη και τρίτη δόση.

Απαιτούμε άμεσα την τροποποίηση και διόρθωση των παραπάνω. Το οφείλουμε απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται σκληρά, το οφείλουμε απέναντι στα 121.000 παιδιά που οι γονείς τους υπέβαλλαν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα".