current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:45

Μεϊμαράκης: Θα είμαστε πρώτο κόμμα αν μας ακούσουν οι Έλληνες – Ο Τσίπρας δεν τήρησε τίποτα

Κάλεσμα στους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την ομιλία του στην Λάρισα.

Δημοσίευση 17:45’
αρθρο-newpost

Κάλεσμα στους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την ομιλία του στην Λάρισα.

Κάλεσμα στους απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την ομιλία του στην Λάρισα εξαπολύοντας πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ζητούμενο είναι να μας ακούσουν. Να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν αυτά που τους έλεγε ο Τσίπρας το Γενάρη πριν από τις εκλογές. Ποιο κόμμα δείχνει αξιοπιστία, ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Αν αυτό γίνει η ΝΔ θα είναι πρώτη στην προτίμηση όλων των Ελλήνων. Κανένας και καμιά θύμα του λαϊκισμού, του φανατισμού και της λάσπης. Εμείς τους θέλουμε όλους γιατί η ΝΔ υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων. Πρόοδος δεν είναι εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, δεν είναι ο λαϊκισμός, αλλά η υπευθυνότητα, πρόσθεσε.

«Και επιτρέψτε μου κάποιες εκφράσεις. Εμείς δεν υβρίζουμε λέμε την αλήθεια, λέμε την πραγματικότητα. Αυτοί έβριζαν, μας ελεγαν προδότες και γερμανοτσολιαδες. Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα όλων αυτών πρεπει να τελειώσει, 20 Σεπτεμβρίου πρεπει να ξεκινήσουμε δουλειά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε το μήνυμα οτι η ΝΔ ειναι η σταθερή υπεύθυνη δύναμη που εγγυάται κυβέρνηση τετραετίας και τόνισε:

Το μήνυμα σας ειναι πολύ δυνατό. Αυτό το μήνυμα έρχεται απο όλη την Ελλάδα, οι πολίτες εγκαταλείπουν μαζικά τα αλλα κόμματα και εμπιστεύονται τη ΝΔ, τις αληθείες πάνω απο όλα ειναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «σε καθε πόλη θα σας λέω καθε ψέμα που είπε και σας υφαρπάξε την ψήφο, υποσχόταν εδώ απο τη Θεσσαλία την ίδρυση τράπεζα ειδικού σκοπού για αγροτική παραγωγή, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο κλπ. Επτά μήνες μετα τα βλέπουμε τα αποτελέσματα, μέχρι και μείωση συντάξεων. Καμία από τις υποσχέσεις του δεν τήρησε. Γενάρη μας έλεγε δεν χρειάζεται χρήματα, θα συνεννοηθεί με τους έξω, θα παίζει νταούλια και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Επτά μήνες μετά έγινε ακριβώς το αντίθετο, χρέωσαν τους Έλληνες 90 δισ.».

Και σημείωσε ότι «σε 7 μήνες, από την ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα χάσουμε 2,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όσο είναι ο ΕΝΦΙΑ για έναν χρόνο» προσθέτοντας ότι «τα βάρη που αφήνει η κυβερνηση Τσίπρα και Καμμένου ειναι πάρα πολλά, έστω και τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα, ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα με κούφια λόγια και κάλπικες υποσχέσεις, ο λαϊκισμός ειναι το σαράκι του δημοσίου βίου».

Και είπε ο πρόεδρος της ΝΔ:

Γιατί γκρινιάζουν για το αποτέλεσμα της συμφωνίας; Γιατί πάει χώρα σε εκλογές, αφού την υπέγραψε. Θα είχε ενα λόγο δημοκρατικής νομιμοποίησης αν μας πήγαινε σε εκλογες, αν δεν την υπέγραφε. Μας δίνετε την εντολή να κυβερνήσουμε για 4 χρόνια, έρχεται το πρόβλημα και λέει ο Τσίπρας θέλω τη βοηθεία του κοινού, ξαναψηφίστε. Γιατί να έχουμε καθε 6 μήνες εκλογές;

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε ως άμεσο στόχο «να ξεπαγώσουμε την αγορά, να βάλουμε ξανά μπροστά την οικονομία, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τους πολίτες, ακόμη και σε εκείνους που δεν θα μας ψηφίσουν. Τα χρόνια που έρχονται ειναι δύσκολα, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, να ξαναγυρίσουν οι καταθέσεις».

Και συνέχισε:

Καταδικάζουμε τον Τσίπρα που ζητά αυτοδυναμία σε μια περίοδο που απαιτούνται συναινέσεις, γι’ αυτό θεωρούμε ότι θέλει να δραπετεύσει, και λέει οτι δεν θα συνεργαστεί παρα μονο με τους ΑΝΕΛ, εμείς θα συνεργαστούμε με όλους τους δημοκράτες.


σχετικα αρθρα