current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:52

Δένδιας: Θα συνεργαστούμε με έναν λογικό ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, ενώ έκανε άνοιγμα συνεργασίας σε έναν λογικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δημοσίευση 08:52’
αρθρο-newpost

Κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, ενώ έκανε άνοιγμα συνεργασίας σε έναν λογικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζήενώ έκανε άνοιγμα συνεργασίας σε έναν λογικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο μνημόνιο λέγοντας πως «έχει τρία πράγματα: μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικό και εργασιακά. Στις μεταρρυθμίσεις συγκαταλέγεται η απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το κάνει;

Όταν υπέγραψε ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη, ανέλαβε ως ιδιοκτήτης. Το δέχονται ως ιδιοκτήτες, το αποδέχονται;

Εάν κερδίσει ο κ. Τσίπρας τις εκλογές, τι θα κάνει στην αξιολόγηση τον Οκτώβριο; Στα κόκκινα δάνεια έγινε επιπλέον ζημιά 50 δισ. ευρώ».

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη «ζημία που υπέστησαν τα πιστωτικά ιδρύματα» από τις μακρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης τονίζοντας προς τον κ. Φίλη, πως «οι ελληνικές τράπεζες ανήκαν στο ΤΧΣ. Οι μετοχές τους έκαναν 1,80, τώρα 0,80. Εξαφανίσατε την ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, την κάνατε αέρα. Θέλουμε άλλα 25 δισ. για ανακεφαλαιοποίηση».

«Χρειάζονται ξένες επενδύσεις και με αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κανείς να τον εμπιστευτεί;» είπε και συμπλήρωσε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είμαι υπερήφανος για τις διατάξεις που περάσαμε 2 χρόνια στο φορολογικό. Και ο ΕΝΦΙΑ είναι κακός νόμος. Είχαμε αρχίσει, όμως, να κάνουμε φορολογικές ελαφρύνσεις» ενώ για την ΕΡΤ «ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η ΕΡΤ, το «μαύρο», δεν ήταν σωστός. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει σε μια μέση λύση».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο χρέος:

«Μη βιώσιμο το χρέος το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάρρευση. Απεδείχθη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ικανότητα για ανάπτυξη και ούτε καν διατήρηση των κεκτημένων.

Εάν ακολουθηθεί ο προγραμματισμός που υπήρχε του υπουργείου Ανάπτυξης το 2014, για καινοτομία, ανεργία και επιχειρηματικότητα, για προστασία ξένων επενδύσεων, για μείωση γραφειοκρατίας, η χώρα μπορεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επένδυση ούτε ενός καταστήματος. Είναι στο DNA του ο κρατισμός».

Για τις συνεργασίες μετά τις εκλογές: «Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε. Και με έναν λογικό ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τους τελευταίους μήνες δεν ήταν λογικός ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική του όλους αυτούς τους μήνες ήταν άγριας κομματοκρατίας. Δεν αξιοποίησε ούτε ένα άτομο».

Σε ερώτηση για το κυβερνητικό σχήμα, στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, είπε: «Η ΝΔ όπως και κάθε κόμμα, χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα».

 

 


σχετικα αρθρα