Άνοιγμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης στα πεδία όπου υπάρχουν συγκλίνουσες απόψεις. έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής. «Εφικτή στην πράξη η συναίνεση» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε συναίνεση και συνευθύνη για τον «κάβο των επόμενων εβδομάδων», λέγοντας ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα «θηρία» και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας», είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η συναίνεση δεν είναι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά είναι και εφικτή στην πράξη» είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας και μια σειρά ζητημάτων στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ιστορία των αλλαγών δεν τελείωσε, αλλά είναι σε εξέλιξη, και πρόσθεσε ότι αν η χώρα λυγίσει τώρα, όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

«Ή θα δώσουμε την μάχη μέχρι του τέλους ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ή θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μπει η Ελλάδα στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της ΕΕ», είπε ο κ. Παπανδρέου.


TAGS