Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  
 
Το στοίχημα της συσπείρωσης θέλουν να κερδίσουν στην ΝΔ. Οι επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει ποσοστό συσπείρωσης που ξεπερνά το 70%.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί γιατί οι μέρες μέχρι τις εκλογές είναι πολλές. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειξαν τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ικανοποίησαν τα στελέχη της Συγγρού αλλά προκάλεσαν και προβληματισμό. "Δεν θέλουμε να εφησυχάσουν οι ψηφοφόροι" υποστηρίζει κορυφαίος παράγοντας της Συγγρού στο newpost.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν πληροφορήθηκε την πρωτιά της ΝΔ στην δημοσκόπηση της Gpo μίλησε στους πολίτες του Ηρακλείου λέγοντας - εμείς πρέπει να είμαστε στη μάχη μέχρι την τελευταία ημέρα, μπορεί κάποιοι να θέλουν να εμφανίζουν τα πράγματα έτσι - εννοώντας προφανώς ότι ο εφησυχασμός προκαλεί αποσυσπείρωση.

Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη της ΝΔ θα ξεκινήσουν εκστρατεία περιοδειών με στόχο την διατήρηση και αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης του κόμματος

Οι άξονες για να επιτευχθεί ο στόχος θα είναι οι εξής:

- οι δημοσκοπήσεις αντιμετωπίζονται μονό ως φωτογραφίες της στιγμής

- ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτεια για την χώρα , διατήρηση του κλίματος αβεβαιότητας και αναξιοπιστίας

- αποχή σημαίνει χαμένη ψήφος

- ψήφος σε ΑΝΕΛ είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στην στήριξη που παρέχει στον Αλέξη Τσίπρα

- ισχυρή ΝΔ σημαίνει συνεργασίες και με άλλα κόμματα και όχι αποκλεισμούς όπως επιθυμεί ο κ Τσίπρας.
 
Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί αυτής της εκστρατείας αφού το πρόγραμμα περιοδειών του θα επικεντρωθεί σε περιοχές που η ΝΔ αιμορράγησε στις προηγούμενες εκλογές . Θεσσαλία , νησιωτική Ελλάδα ήπειρος και Πελοπόννησος είναι μερικές από αυτές τις περιοχές που ο θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της ΝΔ.