Τα περίπτερα της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HLEXPO Τάσο Τζήκα, ο διευθύνοντας σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και μέλη της διοίκησης ξενάγησαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό στην έκθεση.

Πρώτος σταθμός ήταν το Περίπτερο 15 όπου βρίσκεται το σταντ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ραδιοφωνικού σταθμού του «Πρακτορείο 104,9» όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Ψύλος και τον ενημέρωσε για την πορεία ανάπτυξης του πρακτορείου.

«Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του και συνέχισε:

Η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο. Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση, είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη. Φέτος είχαμε μια έκπληξη. Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι πηγή έγκυρης, έγκαιρης και πλουραλιστικής πληροφόρησης. Στο Περίπτερο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και έρευνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δοκίμασε μια τεχνολογική εφαρμογή που τον εμφάνισε να φοράει γραβάτα.

Στο Περίπτερο της ΕΥΑΘ του υπενθύμισαν το δημοψήφισμα που είχε βγάλει «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού σε ποσοστό 98% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η εταιρία. Στο Περίπτερο του υπουργείου Εργασίας έβγαλε φωτογραφία σέλφι με τους εργαζόμενους. Στο Περίπτερο της ΕΡΤ 3 τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιάννης Μυλόπουλος και εργαζόμενοι. Στο Περίπτερο 16 τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας παρουσία του κ. Τσίπρα. Στο Περίπτερο του ΟΛΘ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Παντής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε, επίσης, τα Περίπτερα τη Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και άλλων οργανισμών και φορέων.

Τελευταίος σταθμός ήταν το Περίπτερο 3 όπου εκτίθενται τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» της Θεσσαλονίκης, καθώς τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ιστορία τους και τις προσπάθειες για την επιστροφή τους.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παρασκευόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Μάρδας, Γιάννης Αμανατίδης, η εκπρόσωπος Τύπου Ολγα Γεροβασίλη, υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου, Κατερίναι Ιγγλέζη.

 Ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι η γιαγιά του έμενε στη Θεσσαλονίκη, την επισκεπτόταν μικρός και έκανε λούνα παρκ στη Διεθνή Εκθεση κι έτσι εξήγησε και το γεγονός ότι υποστηρίζει την ομάδα του ΠΑΟΚ.