Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μέσα σε χρόνο αστραπή κατόρθωσε να φέρει στο προσκήνιο νέο αδηφάγο μνημόνιο και να νεκραναστήσει τα συντετριμμένα παραδοσιακά μνημονιακά κόμματα».

«Αν έλεγε κάποιος στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός θα συγκυβερνούσε ποτέ με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και πολύ περισσότερο με τη ΝΔ. θα έπεφτε  το γέλιο της αρκούδας. Τώρα η ίδια η ηγεσία του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν, εκλιπαρεί να βρει μνημονιακούς κυβερνητικούς εταίρους εκείνους που μέχρι χθες χλεύαζε και να τρώει και πόρτα από πάνω», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε ο ίδιος, «το περισσότερο που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας είναι να πάρει την πρωτιά για να έχει προβάδισμα στον κυβερνητικό, συνεταιρικό, μνημονιακό, καταστροφικό αλισβερίσι».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις ραγδαίες εξελίξεις, για το ποιοι εκφράζουν « το παλιό και καταδικασμένο» και ποιοι «προτείνουν  μία σύγχρονη, ριζοσπαστική, αντιμνημονιακή διέξοδο στην ελληνική τραγωδία».