Βολές κατά του Πάνου Καμμένου, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στις καταγγελίες του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Άρχισε τις δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου από τη Βουλή, λέγοντας ότι αντικείμενο την ενημέρωσης είναι «η πραγματική διάσταση εκείνων που με ανυπόστατο τρόπο επιχειρείται να καταγγελθούν ως δήθεν σκάνδαλα στη περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο».

«Υπάρχουν στην πολιτική ζωή πρόσωπα και αρχηγοί που αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους γιατί άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν. Είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και έφεραν τα χειρότερα. Είπαν ότι θα συγκρουστούν με τη διαπλοκή και όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά και τη διευκόλυναν. Διακήρυξαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προστασίας δημοσίου συμφέροντων και έκαναν το αντίθετο. Συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης εκατοντάδων εκατ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε:

Είναι τερατώδης συκοφαντία ότι δήθεν ως Πρόεδρος της Βουλής ότι έκανα άλλα από εκείνα που έπραττα και έλεγα ως βουλευτής, ότι δήθεν έθαψα μία ποινική δικογραφία που διαβισάστηκε στη Βουλή. Υποτίθεται ότι την παρασιώπησα. Πρόκειται για μια ποινική δικογραφία για τα εξοπλιστικά που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις πρώτες.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις προς το πρόσωπό της άρχισαν από την ιστοσελίδα periodista του κ. Μπεκιάρη, που συνδέεται με τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα και των ΜΜΕ του κ. Κουρή, Κontra και Παρόν, καθώς και από από  το olympia.gr που σχετίζεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ΑΝΕΛ.

«Aυτή η επίθεση εντάσσεται σε στρατηγική αντιστροφής της πραγματικότητας, δολοφονίας της προσωπικότητας σε έναν άνθρωπο, με επίθεση σε έναν άνθρωπο στον πυρήνα της προσωπικότητας και της ηθικής συγκρότησης, Η απόπειρα να μου προσαυθεί διαφθορά, κατέτεινε να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια. Σε αντίθεση με τους άλλους έχω το δυσμενές προνόμοιο και τιμή να έχω κάνει τα ίδια ως Προεδρος όπως βουλευτής και πολίτης» είπε ακόμη.

Και τόνισε:

Η απόπειρα να εμφανιστώ ως ΠτΒ που έκανε τα αντίθετα από αυτά για τα  οποία είχα δώσει μάχες είναι αήθης απόπειρα, που πέφτει στο κενό γιατί αντικρούει τα στοιχεία, και είναι κίνηση πανικού από αυτούς που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια. Για αυτά τα οποία δεν έκανα τίποτα να καταγράψετε τι έκανα. Και να τις αντιπαραβάλετε τι έχουν να επιδείξουν αυτοί που εμφανίζονται ως καταγγέλλοντες.

Η απόπειρα να μου προσάψουν διαφθορά κατατείνει στο να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια, αλλά έχω το δυσμενές προνόμιο και την τιμή να έχω πει και να έχω κάνει ακριβώς τα ίδια, με απόλυτη συνέπεια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «έχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη Πρόεδρος που έκανε κάτι γι' αυτό». 

Τι είπε για τις δικογραφίες

Σχετικά με τις δικογραφίες η Πρόεδρος της Βουλής προέταξε δύο θέματα. Αρχικα ότι «δήθεν θάφτηκε ποινική δικογραφία και υποβρύχια. Ουδέν ψευδέστερο και τερατοδέστερο τούτου. Ίσως είμαι η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα της μη αντιμετώπισης των δεκάδων ποινικών δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή. Και είμαι η μόνη ΠτΒ που έκανε κάτι γι' αυτό. Ως βουλευτής υπήρξα η μόνη που έθεσα το ζήτημα ότι δεν υπάρχει ποινική αντιμετώπιση των δικογραφιών που διαβιβάζονται. Προκαλεί τεράστια εντύπωση που υπουργοί ποτέ δεν το είχαν εντοπίσει. Η πρώτη φορά που τοποθετήθηκα ήταν το Νοέμβριο του 2012 που συγκρούστηκα με τον κ. Μεϊμαράκη όταν ζητησα να μου χορηγήσει ποινική δικογραφία για τα μνημόνια. Ως Πρόεδρος της Βουλής φρόντισα να χορηγούνται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Και αυτές οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν και στην Εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή αλήθειας Δημοσίου χρέους. Υπήρξα ως βουλευτής εκ των συντακτών της πρότασης για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια».

Και συνέχισε:

Υπάρχουν και η ομιλία μου 18 Δεκεμβρίου του 2013 και η κατατεθειμένη πρόταση για εξεταστική. Όταν αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στις 18/12/2013, μόνη μου, ως υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβην στην κυρία Ράϊκου και κατέθεσα τα πρακτικά της συζήτησης θεωρώντας την ποινική έρευνα επιβεβλημένη. Όχι μόνο τα κατέθεσα αλλά η δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε και κατέθεσα ιδικότερα στοιχεία και τα έγγραφα που είχαν καταγραφεί στη Βουλή και η Δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για έλεγχο των κυρίων Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Κατά την ημέρα διαβίβασης στη Βουλή, τον Ιούνιο του 2014, έκλεισε αιφνιδιαστικά η Βουλή. Υπάρξα και πάλι η μόνη που το κατήγγειλα.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμελήθηκα της Μαύρης Βίβλου της Ντροπής που περιέχει τις σκανδαλώδεις υποθέσεις με ειδική αναφορά στην Siemens, τα εξοπλιστικά, το ξέπλυμα ποινικών ευθυνών στο νομοσχέδιο του Μαρτίου του '14 και μια άλλη σειρά υποθέσεων που ανέδειξε ότι κάποιοι ξέπλεναν ποινικές ευθύνες εαυτών, αλλήλων και ημετέρων, την ώρα που επιτίθενταν στους αδύναμους.

Είναι γνωστό σε όλους το τι έκανα ως βουλευτής, τη Μαύρη Βίβλο την έχουν διαβάσει όλοι. 

Συνέχισε λέγοντας ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 «στην Εισηγητική μου τοποθέτηση ως ΠτΒ είπα ότι η Βουλη δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων, ότι η διερεύνηση των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί αποτελεί δημοκρατικό καθήκον και κάλεσα τους βουλευτές να συμπράξουν σε διαδικασία άρσης του καθεστώτος ασυλίας και την ανάγκη ανάσυρσης των υποθέσεων Siemens και των υποβρυχίων. Κάλεσα τους βουλευτές να συνεργαστούν σε διαδικασία αλλαγής του κανονισμού της Βουλής. Τα έκανα αυτά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέσυρα την υπόθεση Siemens και ως ΠτΒ τον αύγουστο 2013 με πρόσκληση εισηγήθηκα την αλλαγή κανονισμού της Βουλής».

Σχετικά με την δικογραφία για τα υποβρύχια τόνισε:

Οι δικογραφίες είναι δεκάδες. Σε αυτή τη περίοδο έχουν διαβιβαστεί 48 δικογραφίες. Στη προηγούμενη περίπου 100.

Η δικογραφία αναγγέλθηκε το Φλεβάρη του 2015, από τις πρώτες. Κάποιοι είπαν ότι συγκάλυψα την εμπλοκή κ. Μεϊμαράκη. Όχι μόνο δεν το έκανα, ( αναφέροντας Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκη, Βενιζέλο), αλλά έκανα ειδική αναφορά για να υπάρξει ειδική διαδικασία στη Βουλή για να πέφτουν στο πηγάδι οι δικογραφίες. Ήμουν τόσο αναλυτική στην εξήγηση της διαδικασίας ώστε υπάρχουν καταγεγραμμένες οχλήσεις για τις αναφορές μου αυτές. Τόσο εξυπηρέτησα τον κ. Μεϊμαράκη όπως που προσήψαν κάποιοι διεκδικητές της μοναδικής αλήθειας, ώστε ο προκάτοχός μου να εισέλθει στην αίθουσα διαμαρτυρόμενος εντόνως, επειδή αδικήθηκε διότι ανέφερα το όνομά του.  

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «στις 10 Μαρτίου του 2015, στην επίσημη επίσκεψή μου στο ΥΠΕΘΑ, έκανα ειδική αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας του υπουργείου με τη Βουλή ειδικά για ζητήματα συμβάσεων εξοπλιστικών και μίζας και διαφθοράς. Υπέδειξα στον κ. Καμμένο τις αρμόδιες επιτροπές, και του ανήγγειλα τη σύσταση νέας επιτροπής, της επιτροπής αλήθειας που θα διενεργούσε έλεγχο. Στις 5 Μαρτίου είχε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας για την οποία με εγκαλεί ότι την έθαψα. Με αίτημα στις 4/3/2015 ζήτησε αυτή την δικογραφία και την επόμενη την πήρε και είχε προσέλθει η σύζυγός του για να επιλέξει τα έγγραφα που θα πάρει. Ήταν στα χέρια του από τότε. Ζήτησα τη συνεργασία του υπουργείου με όλες τις αρμόδιες επιτροπές, την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών, ενώ έφτιαξα την Επιτροπή Αλήθειας που ασχολήθηκε ειδικά με το κομμάτι του χρέους που προκλήθηκε από συμβάσεις μίζας. Η σύνδεση του λογιαστικού ελέγχου με συμβάσεις τέτοιες είναι κάτι που έχω αναφερθεί κατ' επανάληψη». Και πρόσθεσε:

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας ήρθε ο κ. Καμμένος και δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Βουλή για τα ζητήματα εξοπλιστικών. Του θύμισα τη δέσμευσή του, όταν επισκέφτηκα το υπουργείο ότι θα θέσει υπόψιν της βουλής όλες τις συμβάσεις. Η Επιτροπή Αλήθειας ασχολήθηκε ειδικά με αυτό το ζήτημα και έχει διατυπώσει ειδικό συμπέρασμα για τις συμβάσειες αυτές

Το Ιούνιο του 2015 η Επιτροπή Αλήθειας ζήτησε συνάντηση με τον κ. Καμμένο, επισκεφτήκαμε το υπουργείο και λάβαμε προφορική ενημέρωση για τα στοιχεία που είχαν αναδειχθεί από έρευνα που είχε διατάξει.  Και στις δημ΄πσιες  δηλώσεις μου τον ευχαρίστησα για τα στοιχεία και τον κάλεσα να θέσει την έρευνα υπόψην της Επιτροπής.

Στις 18 Ιουνίου, δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα με ειδική αναφορά στις αμυντικές δαπάνες. Συγκάλεσα την επιτροπή Θεσμών για την αλλαγή Κανονισμού για την πρόβλεψη επιτροπής, είχα ζητήσει από ειδικό γραμματέα Βουλής, κ. Παπασπύρου, να αιτημάσει πρόταση για την αλλαγή αυτή. Η πρόταση αναφέρθηκε στην επιτροπή, ζητήθηκε να υποβληθούν προτάσεις και είχε προγραμματιστεί η συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση στην Επιτροπή Κανονισμού που είχε αναγγελθεί για τέλη Αυγούστου.

Όλως τυχαίως η Βουλή διαλύθηκε ακριβώς πριν γίνουν όλα αυτά και εκείνοι που εμφανίζονταν ως εξάγγελοι της κάθαρσης και πάταξης διαφθοράς, δεν συνέπραξαν καν στο στοιχειώδες για την υπόθεσης της Siemens και να προσαχθεί ο κ. Στουρνάρας.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Ο κ. Καμμένος στις 26 Αυγούστου υπέβαλε αίτημα, ενώ αρνούντο οι βουλευτές  του να συμπράξουν σε οποιαδήποτε διαδικασία. Υπέβαλε αίτημα για να λάβει την ίδια δικογραφεία που είχε πάρει από το Μάρτιο. Αυτή ήταν η ίδια δικογραφία το επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσίες της Βουλής. Δικαιολογία του ήταν ότι ήθελε δεύτερο αντίγραφο.

Δε θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα»

Και είπε η Πρόεδρος της Βουλής:

Θα συμβούλευα και τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, και τον τέως υπουργό Επικρατείας κ. Παππά και τον τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να μην συνεχίσουν αυτήν τη ελεεινή προσπάθεια αποδόμησης και σπίλωσής μου. Έχω υπάρξει διαφανής και ειλικρινής. Μπορούν να ψάξουν στο ληξίαρχείο  της Αιδηψού και της Αθήνας τον παππού μου και τη γιαγιά μου. Σίγουρα δε θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ποτέ δεν χαρίστηκα σε κανένα και αυτό το ξέρει ο κ. Καμμένος γιατί στην υπόθεση άρση ασυλίας του είχα διαφοροποιηθεί από την Κ.Ο. και γνωρίζει ότι όταν ανέκυψε ζήτημα για τη σύμβαση 500 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του στα εξοπλιστικά, είχα πει ότι τα πάντα πρέπει να διερευνώνται. Είναι ελεεινή η προσπάθεια να εμφανιστώ ως ενεργούσα ιδιοτελώς από τη θέση της ΠτΒ ότι δήθεν προσέλαβα ανθρώπους στις 18-9-2015, όπου δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για ανθρώπους που εργάζονται μήνες. Το γεγονός ότι ως ΠτΒ ποτέ δεν κατάφερα να δημοσιεύονται τα ΦΕΚ από το σαμποτάζ υπηρεσιών που ουδέποτε ήθελαν να συνεργαστούν λέει πολλά».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι «από τα γενικά στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού προκύπτει ότι έχω τη τιμή να έχω φροντίσει για μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπανών που έγινε ποτέ. Δεν έχουν υπάρξει πουθενά υπερβάσεις του προϋπολογισμού. Την εβδομάδα που έρχεται θα ζητήσω ως Πρόεδρος της Βουλής επίσημη συνάντηση από κ. Μολυβιάτη να του πω να ψηφίσει υπέρ της πρότασης ιστορικής για το χρέος. Δίνει στη χώρα μας εργαλεία και θα είναι σκάνδαλο να μην την υπερψηφίσει η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Θωρακίζεται η χώρα μας, έναντι των εκβιαστών δανειστών. Θα ζητήσω αν γίνει αυτό, η ενημέρωση που είχα ήταν ότι τέτοια εντολή είχε σκοπό να δώσει στην αντιπρσωπεία, αντίθετη εντολή έδινε ο κ. Βενιζέλος».

Απαντώντας σε ερώτηση του newpost, για το κατά πόσο η δικομματική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε όλα όσα έπρεπε στον τομέα της διαπλοκής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, είπε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε σύγκρουση αλλά ότι αντίθετα δημιουργήθηκε μια νέα εποχή. «Πρέπει να δοθούν απαντήσεις, θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά ότι δημιουργήθηκε νέα εποχή, νεοδιαπλοκή με αυτούς που επιδίωξαν να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές κυβερνητικών προσώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι υπάρχουν κενά που θα πρέπει να εξηγηθούν.

Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα σε δύο υποθέσεις, των τηλεοπτικών αδειών και της της Siemens. Για τις άδειες είπε πως θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που είχαν την αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ενώ για τη γερμανική εταιρία αναρωτήθηκε γιατί  δεν έγιναν τα  δέοντα  από κυβέρνηση. Μάλιστα για τα εξοπλιστικά η Πρόεδρος της Βουλής, είπε πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την ελληνική πλευρά επιχειρήματά ακόμα και για την ακύρωση των συμβάσεων, κάτι όμως που δεν έγινε.  

Τέλος χαρακτήρισε «ανακρίβειες» τις αιτιάσεις του κ. Καμμένου στην εκπομπή, «Ακραίως» και τον ΣΚΑΙ, για το αίτημα του κ. Νικολόπουλου περί βίαιης προσαγωγής του Γιάννη Στουρνάρα. «Ο κ. Νικολόπουλος σε συνεδρίαση όχι της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας  αλλά ΔΕΚΟ είχε προτείνει να γίνει ότι χρειάζεται για να έρθει ο κ. Στουρνάρας. Του είχα επισημάνει ότι θα κάνω ότι χρειάζεται αλλά και ότι η επιτροπή ΔΕΚΟ δεν είχε την εξουσία της βίαιης προσαγωγής», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και υπενθύμισε ότι το θέμα ετέθη τελικά ο κ. Νικολόπουλος απείχε από τη συνεδρίαση.