Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου κατέθεσε τις υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου της για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από συντρόφισσες και συντρόφους με δυναμική παρουσία στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες των τελευταίων χρόνων, με συμμετοχή σε αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, με έμφαση στην εκπροσώπηση γυναικών αλλά και στην εκπροσώπηση κοινωνικών στρωμάτων που σήμερα πλήττονται περισσότερο από την κρίση και τα μνημόνια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεργάζεται σε αυτές τις εκλογές με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα- Τροτσκιστές και ανένταχτους/ες αγωνιστές/τριες, κάτι που αποτυπώνεται και στο όνομα του ψηφοδελτίου.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι εξής στη Λέσβο:

1. Βελούτσου Ειρήνη, που γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στην Πέτρα, αδιόριστη φιλόλογος, ελαστικά εργαζόμενη στον επισιτισμό.

2. Ζωγραφιστού Χριστίνα, με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης, ζει στο Ρωμανού της Λήμνου, φυσικός, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση.

3. Καράμαλης Δημήτρης, από την Ερεσό, ζει κι εργάζεται στη Μυτιλήνη, οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ΟΤΕ, πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας της ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

4. Μιχαλέλη Γιώτα, από το Πλωμάρι, αγρότισσα, λαϊκή τραγουδίστρια, με μεγάλη προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

5. Μανάβης Νίκος, από τη Στύψη, ζει κι εργάζεται τη Μυτιλήνη, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΣΥ.

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου καλεί σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Λέσβιον τη Δευτέρα για να παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές της και την πολιτική πρόταση του συνδυασμού.

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, είναι:

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 1. Βασίλειος Ζούμπος του Κων/νου - Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

 2. Δημήτριος Δάρας του Γεωργίου - Δασοπόνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

 3. Βασιλική Καψάλη-Γεροκούδη του Κων/νου - Καθηγήτρια Φιλόλογος

 4. Ιωάννης Μέλλιος του Φωτίου - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωπόνων Φθιώτιδας

 5. Άγγελος Ντρίζος του Χρήστου -  Φοιτητής Ιστορικού - Αρχαιολογικού Ιωαννίνων

 6. Αθανάσιος Παπαδόπουλος του Γεωργίου - Μεταλλειολόγος Μηχανικός

ΦΩΚΙΔΑ

Παντελής Μπρόφας του Κων/νου - Συντ. ΟΤΕ, Συνδικαλιστής, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 

Λουκάς Μέξης του Παναγιώτη - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Για τους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα υπάρξει ΔΤ τις επόμενες ημέρες.