Ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πως ο ίδιος προτιμά πολυκομματική κυβέρνηση με συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Χρειάζεται «κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε πως το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν πρέπει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο. Αποσαφήνισε όμως ότι το κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων. «Οι προγραμματικές θέσεις... θα καθορίσουν την επόμενη μέρα», είπε μεταξύ άλλων.

Αναγνώρισε πως, επί της αρχής η κεντροαριστερά βρίσκεται πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά στη δεξιά που πρεσβεύει η ΝΔ, και προσέθεσε πως θα ήθελε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

Διευκρίνισε όμως, ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να υιοθετήσει ξεκάθαρες θέσεις που θα κλειδώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση "πάση θυσία στο ευρώ..."» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.