Τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την καταβαράθρωση της δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα και την άνοδο της ΝΔ σχολιάζει η βρετανική Telegraph; προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υποστεί ήττα σοκ στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με το άρθρο:

Οι Έλληνες ψηφοφόροι σκέπτονται να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κίνημά του αναμένεται να υποστεί μια ήττα-σοκ στις εκλογές που θα γίνουν αυτο το μήνα.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, ''ο κ. Τσίπρας που κήρυξε εκλογές στις 20 Αυγούστου, είδε την διαφορά 15 μονάδων που χώριζε το κόμμα του από τον επόμενο να εξανεμίζεται, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την δεξιά Νέα Δημοκρατία. Αντιμετωπίζει μια άγρια αναδίπλωση της κοινής γνώμης, μετά το οδυνηρό μνημόνιο που θα κρατήσει την χώρα στο ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια''.

Οι αναλυτές τώρα περιμένουν ότι οι συντηρητικοί τώρα θα σχηματίσουν έναν πιο σταθερό συνασπισμό, μειώνοντας δραματικά το ρίσκο μιας έξοδου από το ευρώ.

Τα μικρότερα κινήματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επίσης αναμένεται να συμμετάσχουν σε έναν συνασπισμό υπό τον κ. Μεϊμαράκη, παρά με τον κ. Τσίπρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το καθήκαν να αναβαθμίσει το φορολογικό σύστημα, να κάνει ιδιωτικοποιήσεις και ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. 

Σύμφωνα με το άρθρο:

Το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας έχει μεταλλαχθεί από τις προηγούμενες εκλογές πριν από οκτώ μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα μια σκιά της ριζοσπαστικής δύναμης που ήρθε στην εξουσία για να μειώσει τη λιτότητα. Το κόμμα χωρίστηκε στα δύο, μετά από την φυγή 25 βουλευτών που σχημάτισαν το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας. 

''Το στέμμα του Τσίπρα έχει γλιστρήσει μετά την επιτυχία του να εξασφαλίσει νέα συμφωνία τον Ιούλιο'' υπογραμμίζει ο Telegraph.

''Οι δημοσκοπήσεις δειχνουν ότι η προσωπική του δημοφιλία έχει καταρρεύσει, με τους ψηφορόρους να βρίσκονται πολύ κοντά στον πολιτικό βετεράνο Β. Μεϊμαράκη να βλέπει την χώρα για τρία ακόμα χρόνια να κάνει περικοπές και να αυξάνει φόρους'' καταλήγει το άρθρο.