Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Μητρόπουλος για την απόφαση της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον συμπεριλάβει στις λίστες της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. 

Μιλώντας το πρωί στο BHMA FM ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «σταλινική τρομοκρατία» ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους είτε να απέχουν από την εκλογική διαδικασία είτε να ψηφίσουν ΚΚΕ.

«Ούτε στην περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας δεν ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι όπως αυτοί της σύγχρονης ηγεσίας για να βγάλει στην άκρη ένα στέλεχός της που πρώτευσε στις προηγούμενες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος. 

Χαρακτήρισε «προσβολή» για την Αττική το «κόψιμό» του από τις λίστες ενώ αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν είπε ότι αποδέχθηκε την τελευταία τιμητική θέση προκειμένου να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα για τον κ. Μητρόπουλο ο λόγος που «κόπηκε» από τις λίστες είναι το γεγονός ότι είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία κακή.

«Θεωρώ ότι πολύ ενόχλησε την ηγεσία ότι είπα ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο και ότι τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την είχα χαρακτηρίσει επαίσχυντη και κακή».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε το τρίτο Μνημόνιο απαγορεύει ρητά τη διατύπωση εναλλακτικού σχεδίου και πρόσθεσε ότι ο απεγκλωβισμός απ’ αυτό δεν μπορεί να γίνει από αυτούς που το ψήφισαν. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε τους ψηφοφόρους είτε να επιλέξουν αποχή και λευκό είτε να κάνουν την «πιο συνειδητή επιλογή» και να ψηφίσουν ΚΚΕ