Την πεποίθηση ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι εγγυητές της σταθερότητας και στην επόμενη κυβέρνηση εξέφρασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε σχόλιο για τον Κυριάκο Μητσοτσακη. 

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη:

Δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε σε υστερικές κραυγές τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξέμεσε εναντίον του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση, ο... ξεχασιάρης βουλευτής των τιμολογίων της αμαρτωλής Siemens και μνημονιακός οπαδός των μαζικών απολύσεων εργαζομένων να παριστάνει τον τιμητή και τον κήρυκα της ηθικής. Ούτε βεβαίως και η σημερινή Νέα Δημοκρατία που έγινε παράρτημα της τρόικας και των σεσημασμένων ακροδεξιών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο και αν τον ενοχλεί η παρουσία μας, θα είμαστε και στην επόμενη κυβέρνηση οι εγγυητές της σταθερότητας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του MEGA, χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ένα κόμμα που «πρεσβεύει την πιο χυδαία μορφή του εθνολαϊκισμού, του απόλυτου αφορισμού, του αντιευρωπαϊσμού» και αναρωτήθηκε αν ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι αποτελούν πρώτη επιλογή για μετεκλογική συνεργασία, γιατί «απλά είναι ένας βολικός εταίρος».

«Δίνουμε στον κ. Καμμένο το υπουργείο Άμυνας να παίζει και μπορούμε να κάνουμε εμείς τα δικά μας στην εξουσία;", είπε ο κ. Μητσοτάκης.