Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι λίστες του «Ποταμιού» με τους υποψήφιους βουλευτές για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι υποψήφιος σε Χανιά και Α' Θεσσαλονίκης. Ο Σπύρος Λυκούδης είναι επικεφαλής στην Α' Αθηνών, ο Γρηγόρης Ψαριανός στη Β' Αθηνών, η Σταυρούλα Αντωνάκου στην Α' Πειραιά, η Κατερίνα Μάρκου στη Β' Θεσσαλονίκης, η Νίκη Φούντα στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιώργος Μαυρωτάς στο Υπόλοιπο Αττικής, ο Ιάσων Φωτήλας στην Αχαΐα, μεταξύ άλλων.

 

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων

«Μέσα σε επτά μήνες, το Ποτάμι, κατάφερε να διευρύνει τις εκλογικές του λίστες, εγκολπώνοντας ανθρώπους που ανήκουν στις δημιουργικές δυνάμεις και συνομιλούν απευθείας με την τοπική κοινωνία. Οι 396 υποψήφιοι του Ποταμιού, 408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προέρχονται από το χώρο της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τον αγροτικό κλάδο. Η εκπροσώπηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως ΑμΕΑ, χρόνια πάσχοντες, ΛΟΑΤ κλπ. αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην επιλογή των υποψηφίων. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό του γυναικείου φύλου ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο αγγίζει το 35%» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το «Ποτάμι» σημειώνει ότι «συμπλέοντας με άλλες δυνάμεις αλλά κυρίως έχοντας συμμάχους τους πολίτες και με αυξημένο κατά 5% τον απόλυτο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου ξεκινά τη μάχη των εκλογών έτοιμο να διαμορφώσει την επόμενη μέρα».