Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ προφέρουν εκ νέου οι Οικολόγοι Πράσινοι σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος σημείωσε ότι «πολλοί σύντροφοι προτίμησαν την ασφάλεια της αντιπολίτευσης για να μην βάλουν τα χέρια τους μέσα στην κόπρο του Αυγείου αλλά εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα 'καθαρίσουμε', γιατί και θέλουμε και μπορούμε».

Σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 80ης ΔΕΘ, που έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τόνισαν ότι

η κυβέρνηση κλήθηκε να διαπραγματευτεί σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, στην οποία πρωτοστάτησε «ένα ισχυρό λόμπι οικονομικών κέντρων που επεδίωκε και απεργαζόταν το Grexit με τη διάλυση της ευρωζώνης, ικανοποιώντας οικονομικά συμφέροντα που θα επωφελούνταν από την λεηλασία του δημόσιου πλούτου της χώρας, μέσα από ένα εθνικό υποτιμημένο νόμισμα».

«Αναγνωρίζουμε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε είναι πολύ σκληρή και αποτελεί μια υποχώρηση, προκειμένου να επιτευχθεί ένας έντιμος επώδυνος συμβιβασμός και συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά η συντονίστρια Εκτελεστικής Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου.

Μάλιστα, ο κ. Τσιρώνης συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ένοχοι για την κατάσταση στη χώρα, ζητώντας μάλιστα από τον κ. Μεϊμαράκη να «ζητήσει συγγνώμη για τα δεινά που προκάλεσε η παράταξή του».