Σφοδρή αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε το πρωί στο Mega, όταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον Κυριάκος Μητσοτάκη, πως «πολιτική σας για το μεταναστευτικό είναι να στέλνουμε το λιμενικό να βουλιάζει τις βάρκες». 
 
Η φράση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Μητσοτάκη: «Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά. Ντροπή για τους ανθρώπους που κάνουν αγώνα. Θα εκτεθείτε, πάρτε το πίσω πριν είναι αργά. Πάρτε το πίσω, δε θα μας πείτε δολοφόνους». 
 
Στη διαμάχη επενέβη με ανακοίνωση και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατηγορώντας τον κ. Σακελλαρίδη για πολιτική αθλιότητα:« Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, δε δίστασε σήμερα το πρωί στο MEGA να προσβάλει το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που καθημερινά διασώζει με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τους, ουσιαστικά, "κατ' εντολήν δολοφόνους"!».
 
 
«Αντί οι ίδιοι άνθρωποι που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια όμως να απολογούνται στους νησιώτες επειδή παρέδωσαν το "απόλυτο μηδενικό" στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, σήμερα ζητάνε και τα ρέστα από μία κυβέρνηση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το -κατά κοινή ομολογία- δυσκολότερο ευρωπαϊκό ζήτημα. Και μάλιστα αποδίδοντας μου χαρακτηρισμούς για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι όντως κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν το καλύτερο τους εαυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.