Για ανύπαρκτες διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «όποιος βρει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να το πει και σε εμένα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα: 

Δεν υπάρχει διαφορά και περιμένω να δω τερατογενέσεις μετά τις εκλογές. Δεν πιστεύω τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί. 

Ο υποψήφιος της Λαϊκής Ενότητας έκανε και στα περί επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πολιτική και λαϊκή βούληση αλλά και τεχνική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα για την επιστροφή στη δραχμή ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε:

Αυτές οι δημοσκοπήσεις που γίνονται για το θέμα δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες. Το 62% του λαού, στη μόνη δημοσκόπηση που είχε πραγματικά βαρύτητα είπε "όχι" στο ευρώ. Οι δανειστές της χώρας είχαν καταστήσει σαφές με τις δηλώσεις τους πως το δημοψήφισμα αφορούσε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο ίδιος, επίσης, επανέλαβε πως το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο για τη Λαϊκή Ενότητα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ριζοσπαστική αλλαγή εντός του πλαισίου της νομισματικής ένωσης δεν γίνεται.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Η Λαϊκή Ενότητα έχει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης και ξέρει πως μόνο με εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει.