current views are: 1

7 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:16

Μεϊμαράκης: Ρευστότητα και επανεκκίνηση της οικονομίας στις προτεραιότητες της ΝΔ

Σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στην συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

Σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στην συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στην συνάντησή τους με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη Συγγρού, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να θέτι ως προτεραιότητες τη ρευστότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο. Μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά. Η δεύτερη επείγουσα προτεραιότητα είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Οικονομία και αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν. Μόνο με σταθερότητα δουλεύει η οικονομία. Μόνο με αξιοπιστία θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. Νέες δουλειές, καλύτερες δουλειές». Και τόνισε: 

Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων! Και αυτό συμφωνήσαμε σήμερα. Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά. Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές.

Στις συναντήσεις, που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχαν ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου, Σταύρος Καλαφάτης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, αιρετό μέλος του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου.  

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.Ε. & ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρο Φέσσα, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ), Βασίλειο Κορκίδη, με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γεώργιο Καββαθά και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη

Ακολούθως, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), Αναστάσιο Τζήκα και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτο Παραδιά

Τέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια, καθώς και με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γιώργο Στασινό

Τα μηνύματα των παραγωγικών φορέων

«Θεωρούμε ότι ο κλάδος των νέων τεχνολογιών, ίσως για τελευταία φορά μπορεί να γίνει ο μεγάλος μοχλός για να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αναστάσιος Τζήκας μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Τζήκας τόνισε ότι ζητούμενο είναι να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, να επιβάλλουμε όρους διαφάνειας παντού και ηλεκτρονικές συναλλαγές. «Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία», πρόσθεσε.

«Ο εξαγωγικός κόσμος με μεγάλη χαρά είδε την πρόσκληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί δείχνει ότι έχει την εξωστρέφεια ως πυλώνα στήριξης της ανάπτυξης», δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίου.

Παράλληλα σημείωσε, ότι ο εξαγωγικός τομέας έφερε στη χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέτος, 27 δισ. ευρώ και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη μετά τα capital controls η χώρα, όπως είπε, να επιστρέψει στην κανονικότητα. «Απαιτείται σταθερότητα, όχι αβεβαιότητα, καθαρές λύσεις, καθαρές προτάσεις και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Υπερφορολόγηση των ακινήτων σε όρια που δεν μπορούν να γίνουν υποφερτά από τους πολίτες, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς. «Η οικοδομή έχει δυνατότητα να δώσει δουλειά στο λαό και τζίρο. Είδαμε κατανόηση και συναντίληψη σε πολλά που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να ανασάνει ο Έλληνας φορολογούμενος», επισήμανε.

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έθεσαν στον πρόεδρο της ΝΔ θέματα συνεργασίας αλλά και της εξάμηνης παράτασης του ΕΣΠΑ για την απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Κωνσταντίνος Κόλλιας είπε ότι έδωσε έμφαση σε δύο θέματα. Πρώτον να προχωρήσουν εμπροσθοβαρώς οι μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο τρίτο πρόγραμμα ώστε, όπως είπε, να δοθεί στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα κάποιων φορολογικών ελαφρύνσεων και δεύτερον να έρθει γρήγορα το τρίτο πακέτο από τη δόση των 3 δισ. ευρώ, δηλαδή τα 800 εκ, τα οποία θα πάνε σε ιδιώτες και έχουν να κάνουν με ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.


σχετικα αρθρα