Αισιόδοξος πως μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», σημείωσε πως εάν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη διακυβέρνηση «μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα προσληφθούν 20.000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, με χρήματα που θα βρεθούν στους προϋπολογισμούς».

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι με την ενίσχυση του προσωπικού, τον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη διοίκηση των νοσοκομείων, «η Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».

«Η ελπίδα θέλει χρόνο, σε 6 μήνες δε μπορεί να κριθεί μία κυβέρνηση, οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν τίποτε σε έξι χρόνια» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής επαναλαμβάνοντας, ότι η χρέωση των πέντε ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία θα καταργηθεί και το έσοδο θα αναπληρωθεί από μέρος της επιστροφής των 139 εκατ. ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί, για να μειωθεί η συμμετοχή των αδυνάτων στο φάρμακο, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουμε την ίδια συμμετοχή και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

Ο κ.Κουρουμπλής ενέταξε την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ και, όπως επεσήμανε, αναζητείται η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που βλέπει θετικά το θέμα και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να εντοπιστεί ο χώρος.